(grafic) Circa 300 mii de moldoveni au mers fără vize în Uniunea Europeană

catalina
Foto: Cătălina Russu, una din tinerele care a călătorit în Atena, împreună cu delegația RM PC: Simion Ciochină

În 6 luni de zile, de când Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize, 297.178 de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeană și Aeroportul Internațional Chișinău.

Cei mai mulți moldoveni au ales să meargă în Uniunea Europeană prin punctul de trecere Leușeni. Aici, polițiștii de frontieră au înregistrat un număr de 75.793 cetățeni moldoveni care s-au legitimat în baza pașapoartelor biometrice. Un alt punct de trecere solicitat a fost Cahul, fiind autorizată ieșirea din țară a 66.519 de moldoveni, iar alți 42.692 de moldoveni cu pașapoarte biometrice au fost consemnați în punctul de trecere Chișinău-Aeroport.

În celelalte puncte de trecere de la frontiera moldo-română au fost înregistrate următoarele date privind traversarea cetățenilor moldoveni în baza pașapoartelor biometrice:

1

Totodată, în baza pașapoartelor biometrice noi, care nu conțineau careva vize și alte documente de călătorie suplimentare, 160.043 de moldoveni s-au legitimat pe sensul de ieșire din țară prin punctele de trecere de la frontiera moldo-română și Aeroportul Internațional Chișinău.

Conform informaţiei deţinute la nivelul Poliției de Frontieră, la 164 de cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în UE, dintre care 120 pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în comunitate, iar 44 au avut interdicţie pentru încălcările anterioare ale legislației.

Amintim că, începând cu 28 aprilie curent, Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu țările Uniunii Europene. De anularea vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în spaţiul Schengen se bucură cetăţenii moldoveni, posesori ai paşaportului biometric.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente