(foto) „I Failed IT” – un offline de succes despre eșecurile unor specialiști în domeniul IT

collage
Foto: Offline-ul „I Failed it”

Duminică, 26 octombrie, cu începere de la ora 13:00, a avut loc un alt eveniment IT de zile mari: offline-ul „I Failed IT”, unde o mulțime de oameni de succes au povestit despre micile și marile eșecuri din experiența lor.

Speakerul Igori Nisenboem a vorbit despre modul distrugerii textelor ce merg spre vânzare: greșelile strategice și gramaticale. El a menționat că în primul rând trebuie vândut produsul, însă nu și compania, în același timp speakerul a evidențiat faptul că profesioniștii din domeniu trebuie să arate că produsul e foarte bun și să-l promoveze astfel, încât clientul să înțeleagă de ce produsul trebuie cumpărat anume la Dumneavoastră. Pare dificil, însă după după spusele speakerului, totul este realizabil.

Igori Nisenboem

 

Tema speakerului Andrei Lisnic a fost „Embracing Failure”, temă din care cei prezenți au înțeles că la început, eșecurile ar putea veni din partea clienților, întrucât unii nu pot descrie clar ce își doresc să promoveze prin produsul lor, astfel nu vei reuși să creezi designul concret al produsului și nu vei cunoaște ce erori poate da sistemul tău pe viitor. La fel, Andrei a menționat că echipa ar putea crea în comun anumite greșeli, precum și procesul de dezvoltare al sistemului creat nu poate fi prezis. Desigur, au fost prezentate și câteva soluții pentru fiecare dintre probleme.

IMG_9341

 

Un alt speaker, Artur Gurău, a povestit despre experiența sa în crearea aplicației Footballoid. În discursul său, el a specificat erorile din procesul de lucru asupra acesteia: avea o idee strălucită, însă nu și o strategie potrivită pentru un proces mai eficient și oamenii necesari pentru a realiza și promova proiectul. De asemenea, el i-a sfătuit pe toți cei prezenți, ca în timpul unui proiect să renunțe la ideea de multitasking: implicarea cu trup, suflet și cunoștințe într-un proiect unic este mult mai eficientă, decât lucrul asupra zece proiecte simultan. În plus, ambiția dozată este calitatea care va aduce multe câștiguri în cadrul unui proiect. 

Artur Gurău

 

Doina Leca a vorbit despre modul de a stoca datele unui proiect, analizarea acestora, sistematizarea lor și furnizarea unor rezultate care pot fi reproduse. Erorile despre care ea a menționat sunt: utilizarea unor instrumente greșite de stocare a datelor, integritatea neverificată a datelor, lipsa supravegherii și înregistrării pașilor de lucru.

 

Doina Leka

 

Alți speakeri au vorbit despre aplicații precum Fentury, care sunt failurile din social media ale unor utilizatori, precum nesetarea confidențialității sau exprimarea proastă a persoanelor publice. S-a vorbit și despre failurile în proiectele hardware, un bun exemplu fiind proiectarea unui printer 3D. Astfel, băieții de la 3D Print Lab au povestit despre crearea unei drone mai sofisticate și au demonstrat una din creațiile lor. Alte subiecte au fost: noutățile din lumea tehnologiilor informaționale, care sunt erorile în testarea telefoanelor mobile, sau failurile din departamentele IT.

În timpul offline-ului au fost oferite premii participanților care au distribuit evenimentul pe rețelele de socializare, iar după întregul eveniment a urmat un after party extrem de vesel, plin de activități și concursuri amuzante.

 

IMG_9334 IMG_9338 IMG_9342 IMG_9347 IMG_9358 IMG_9374 IMG_9375 IMG_9383 IMG_9384 IMG_9389 IMG_9392 IMG_9393 IMG_9395 IMG_9400 IMG_9404 IMG_9405 IMG_9414 IMG_9417 IMG_9421 IMG_9427 IMG_9431 IMG_9434 IMG_9435 IMG_9437 IMG_9444 IMG_9447

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente