(foto) Discuții despre proiecțiile speciale și programul divers al Festivalului Anim’est 2014

ciuvasii
Foto: (de la stânga la dreapta) Mihai Mitrică - directorul festivalului „Anim’est”, Dumitru Marian - co-organizator „Anim’est” Chişinău, Laurenţiu Brătan - preşedintele Asociaţiei „Este’n’est”, Vlad Ilicevici - directorul executiv al festivalului „Anim’est”

Reprezentanții mass-media au fost invitați la conferința dedicată lansării festivalului Anim’est 2014, care a avut loc marți, 28 octombrie, la orele 11:00.

În cadrul conferinței s-a discutat despre programul festivalului, precum și despre proiecțiile speciale din cadrul acestuia.

 

Conferința de presă dedicată deschiderii a celei de-a 4-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație „Anim’est” Chişinău
Conferința de presă dedicată deschiderii a celei de-a 4-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație „Anim’est” Chişinău

Dumitru Marian, co-organizatorul Anim’est Chișinău, a vorbit despre mai multe detalii ale organizării festivalului, accentuând importanța unui parteneriat cu Ministerul Culturii, care începând cu acest an își va aduce aportul în organizarea marelui eveniment. De asemenea, dumnealui a mulțumit partenerilor constați ai festivalului, și anume Primăriei Municipiului Chișinău și studioului Moldovei-Film.

 

IMG_9459
Dumitru Marian, co-organizatorul Anim’est Chișinău

Mihai Mitrică, directorul festivalului „Anim’est”, a accentuat că Anim’est nu este un festival de desene animate, ci un festival ce combină arta filmului și animației. De asemenea, acesta a vorbit despre Animusic Night, care face parte din cele 4 zile de Re:animation Hub din incinta Tipografiei 5. A fost menționat că e pentru prima dată când are loc un eveniment special înafara cinematografului. Animusic Night este o petrecere, în cadrul căruia toți cei prezenți vor privi o selecție de clipuri video animate publicitare sau ale unor artiști internaționali.

 

Mihai Mitrică, directorul festivalului „Anim’est”
Mihai Mitrică, directorul festivalului „Anim’est”

Laurențiu Brătan a vorbit despre programul Anim’est în detaliu. La secțiunea „Țară Invitată” este aleasă Germania, însă nu vor lipsi și producții japoneze precum două din trei filme din seria „Evangelion”, „Wind Rises” de Hayao Miyazaki. De asemenea, s-a menționat că festivalul va fi deschis și închis cu producții franțuzești. Întregul program al festivalului îl găsești aici.

 

Laurenţiu Brătan - preşedintele Asociaţiei „Este’n’est”
Laurenţiu Brătan – preşedintele Asociaţiei „Este’n’est”

Despre workshopul pentru copii „Minimest” a vorbit Vasile Alboi, accentuând că organizatorii au fost nevoiți să aleagă doar 12 copii din cei ce au aplicat pentru instruire. Astfel, timp de două zile, copiii sunt implicați în partea de poveste, adică discuții despre procesul de animație, iar mai apoi, pentru trei zile, picii vor trece la etapa de creare. Vasile a spus că este extrem de uimitor câtă imaginație poate avea un copil și că picii pot învăța mult mai multe de la animație decât o fac maturii.

 

Vasile Alboi
Vasile Alboi

Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului „Anim’est”, de asemenea, a vorbit despre întregul festival, adăugând detalii minuscule, dar a și povestit despre Animation Worksheep 2014, în urma căruia dintre 40 de absolvenți ce au fost intruiți în domeniul animației, peste 20 din ei lucrează sau își fac studiile la moment în România, dar și peste hotare.

 

Vlad Ilicevici - directorul executiv al festivalului „Anim’est”
Vlad Ilicevici – directorul executiv al festivalului „Anim’est”

Amintim că Anim’est 2014 va fi lansat pe data de 30 octombrie. Biletele pot fi găsite la casele cinematografului Odeon, de pe 28 octombrie, sau, deja o poți face de pe iTicket.md

IMG_9455

IMG_9457

IMG_9461

IMG_9465

IMG_9468

IMG_9472

IMG_9482

IMG_9483

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente