Petru Scalețchi: Ingredientele afrodiziace îmi lasă o urmă de scepticism

Foto: PC : allfun.md

După ce a lucrat timp de 6 ani la Ambasada Germaniei în R.Moldova, de ceva timp, Petru Scalețchi s-a angajat să-i gătească ambasadorului american William H. Moser. Dacă există vreo deosebire între a pregăti bucate pentru ambasadorul german și a găti pentru cel american și ce cultură gastronomică se impune a fi prima inspirație a tinerilor neexperimentați în ale gătitului, aflăm chiar de la el.

Este vreo diferență în a lucra ca bucătar la Ambasada Americii in R. Moldova, comparativ cu postul de muncă deținut la Ambasada Germaniei?

„Nu este nicio diferență. Sunt aceleași reguli, cerințe. Acest lucru demonstrează faptul că, într-adevăr, ambasadorii sunt niște oameni de o altă cultură și care gândesc și văd lumea altfel, decât noi. Dat fiind acest fapt, la rândul lor, mă motivează să devin mai bun.”

Întrebat despre specialitațile preferate de ambasadorul american, Petru a refuzat să specifice, justificând că nu are dreptul să divulge tainele de la postul de muncă, fapt stipulat chiar în contractul de angajare.

 

PC: unica.md
PC: unica.md

Ce planuri ai pe viitor?

„Să am propriul restaurant, ar fi un lucru banal la care visează toți bucătarii, însă per moment vreau să mă perfecționez în ceea ce fac, să devin mai bun. Vreau să-mi demonstrez mie însumi că eu pot. După care, vreau să împărtășesc cunoștințele acumulate prin intermediul, eventual, al unei școli culinare.”

Cât de implicați îi vezi pe tinerii de azi în arta culinară și bunele maniere?

„În comparație cu trecutul se observă o tendință pozitivă în direcția adoptării unui mod de viață sănătos. Tinerii încep să experimenteze, nu mai sunt la fel de inhibați.”

Ce bucătărie le-ai recomanda tinerilor să încerce neapărat?

„Dacă e să mă refer la bucătăria exotică, atunci le-aș recomanda să încerce bucatele thailandeze și cele japoneze, la sigur îi va uimi imediat. Dacă doresc ceva mai clasic și gurmand , în acest sens, specialitățile franceze le sunt indicate. Însă orice persoană care dorește să se inițieze în această artă, trebuie să gătească bucătăria italiană. E cea mai ușoară și genială cultură gastronomică. E bună, ușor de preparat și te inspiră.”

 

PC: pentruea.md
PC: pentruea.md

Crezi în puterea ingredientelor afrozidiace?

„Sunt foarte multe ingrediente afrodiziace pe care le folosesc în preparatele mele, însă nu le folosesc cu scop erotic, cu excepția faptului când gătesc pentru cineva apropiat. Totuși, totul ține de nivelul psihlogic și, în cele din urmă, ele îmi lasă o urmă de scepticism.”

Patricia Podoleanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente