(foto) LeaderSHE: O nouă generație de tinere-model se formează la Chișinău

IMG_9563 (2)
Foto: Poză de grup

LeaderSHE a dat startul ediției a IV-a a proiectului ce își propune să crească o nouă generație de lidere, care să contribuie substanțial la dezvoltarea democrației participative din țară.

Într-o zi de sâmbătă, 25 octombrie 2014, fetele selectate au fost invitate să facă cunoștință cu fondatoarele LeaderSHE, ambasadoarea LeaderSHE, Ingrid Tersman și cu ceilalți membri organizatori. În cadrul manifestaţiei s-a discutat despre importanța și scopul proiectului ce constă în implicarea femeilor în societate, după care a urmat o sesiune de Team Building pentru ca participantele și organizatorii să interacționeze și să se cunoască reciproc .

 

IMG_9553 (2)
Olga Melniciuc – cofondatoare LeaderSHE și Marina Pascari – coordonator de proiect

„Au fost 100 de aplicări, dintre care am ales 30 în baza criteriilor de motivație, energie, scopuri pe viitor și impactul pe care-l vede fiecare fată după finisarea ediției. Cunoașterea limbii engleze nu a fost un criteriu de selecție”, ne-a spus Marina Pascari, coordonator de proiect.

 

Marina Pascari îi mulțumește ambasadoarei Suediei în R.M, Ingrid Tersman, pentru cooperare
Marina Pascari îi mulțumește ambasadoarei Suediei în R.M, Ingrid Tersman, pentru cooperare

De această dată, limita de vârstă s-a modificat, ajungând până la 20 de ani. Motivele acestei schimbări au fost următoarele: „Foarte multe fete ne-au contactat și au zis că vor să devină parte integrantă, dar vârsta constituia o piedică. Al doilea motiv este că de la fetele de la facultate avem mai mari așteptări, pentru că e posibil ca ele să aducă rezultate mai palpabile”, a precizat Marina Pascari.

 

Participantele programului LeaderSHE
Participantele programului LeaderSHE

Participantele își pun toată încrederea în LeaderSHE și speră ca acest proiect să constituie o platformă de lansare pentru schimbarea lumii în bine. „Vreau ca atunci când mă privesc în oglindă, să realizez că fac lucruri bune pentru țara mea și să fiu mulțumită de propriile acțiuni”, a subliniat o proaspătă participantă.

 

Mapa primită în cadou de participante
Mapa primită în cadou de participante

LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy a obținut premiul pentru Cel mai Bun Proiect al Anului 2013, oferit de către Consiliul Național al Tinerilor din Moldova și Ministerul Tineretului și Sportului.

 

Team Building PC: facebook.com/leadershe
Team Building PC: facebook.com/leadershe

Patricia Podoleanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente