(video) Trei tineri din Chișinău sunt suspectați de fabricarea și comercializarea amfetaminei

4_0
Foto: Poliția a reținut un grup de persoane specializate în fabricarea amfetaminei PC: igp.gov.md

Forțele de ordine au reținut trei tineri suspectați de fabricarea și comercializarea amfetaminei în proporţii deosebit de mari pe teritoriul Republicii Moldova. Tinerii, cu vârstele cuprinse între 25 și 27 de ani, sunt originari din municipiul Chișinău și au fost documentați în perioada lunilor septembrie – octombrie, curent.

Ofițerii de poliție au stabilit că suspecții, având cunoștință în domeniul chimiei, la domiciliu, au fabricat un laborator clandestin unde preparau droguri. Ulterior, amfetamina era comercializată la prețul de 500 de lei per gram.

Recent, în rezultatul acțiunilor de investigație, polițiștii au stabilit că suspecții intenționau să se deplaseze în fâșia forestieră de lângă satul Codreanca, raionul Strășeni, pentru a fabrica o cantitate deosebit de mare de amfetamină. Ulterior, după ce drogurile au fost preparate, pe traseul Chișinău-Bălți, polițiștii în comun cu reprezentanții Procuratura municipiului Chisinau au stopat automobilul de model „Volkswagen Vento” în care se aflau suspecții.

În momentul reținerii, în automobil, au fost depistate: o butelie din plastic cu volumul de 80 litri cu aproximativ 5 kg de amfetamină, un pachețel de marijuana, un pistol Makarov, anul fabricației 1963 cu șapte cartușe și 500 de euro, bani proveniți din vânzarea drogurilor.

De asemenea, în urma unei percheziții autorizate, efectuate în apartamentul închiriat de suspecți au fost depistate: 700 de grame de marijuana, 4 pachete cu masa de circa 2 kg fiecare cu praf de aluminiu, 8 comprimate de culoare albastră asemănătoare cu pastilele de ecstasy, obiecte din sticlă predestinate pentru reacții chimice, seringi de deferite volume, un cântar la scară mică și un aparat confecționat artizanal destinat consumului de droguri.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Potrivit legislației, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea fărădelegi, riscă pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente