Un tânăr șofer fiind în stare de ebrietate i-a rupt mâna unui polițist

dsc03669
Foto: Un tânăr din Comrat a urcat băut la volan și a agresat polițiștii PC: IGP

Un tânăr de 27 de ani, originar din Comrat, a urcat turmentat la volan și a agresat polițiștii după ce aceștia i-au cerut să fie testat cu aparatul etilo-test.

Incidentul a avut loc astăzi, 25 octombrie, în jurul orelor 06.00 dimineața, când în atenția unui echipaj de poliție care patrula în orașul Comrat a fost atrasă de un automobil de model „Mercedes” condus neadecvat. La intersecția străzilor Lenin și Moscovei șoferul mașinii a fost somat să stopeze, pentru a fi identificate circumstanțele. În timpul verificării actelor, inspectorii au constatat miros de alcool la șoferul documentat și i-au cerut acestuia să fie supus testului alcoolscopic.

Bărbatul de la volanul „Mercedes-ului” de 27 de ani, originar din Comrat, a refuzat să se supună cerințelor legale ale angajaților poliției și l-a agresat fizic pe unul dintre inspectori. Astfel, oamenii legii au fost nevoiți să aplice forța fizică asupra acestuia. La doar 2 ore de la incident, șoferul a fost convins să treacă testarea alcoolscopică, gradul de alcool în aerul expirat fiind de 0,27.

În cazul în care șoferul se conforma cerințelor oamenilor legii, acesta s-ar fi ales cu o amendă de până la 3.000 de lei și privat de dreptul de a conduce mijloace de transport de la 2 la 3 ani, dacă se adeverea gradul respectiv de alcoolemie.

Comportamentul inadecvat al tânărului șofer, refuzul de a se supune legii și aplicarea forței fizice asupra polițiștilor l-au făcut să se aleagă cu dosar penal și riscă închisoare de până la 3 ani. În urma examinării medicale a polițistului a fost constatată diagnoza- fractura falangei mâinii drepte.

Șoferul ar putea să rămână și fără permisul de conducere pe un termen de la 3 la 5 ani, dar și să primească o amendă de până la 13.000 de lei pentru „Refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente