Un elev din Șoldănești s-a drogat pentru a lua o notă bună

cannabis-afpgtv2
Foto: PC: independent.co.uk

Caz ieșit din comun în raionul Șoldănești. Un elev s-a drogat pentru a se descurca mai bine la evaluarea de la matematică.

Potrivit ȘtiriLocale.md, incidentul s-a produs într-un liceu din raionul Șoldănești. Elevul în vârstă de 17 ani a tras un fum de canabis pentru a prinde curaj la teza de la matematică, după cum a declarat chiar el polițiștilor.

Interogat de oamenii legii, adolescentul a povestit că început să consume droguri acum câteva luni, când într-o zi de vară a găsit lângă o râpă câteva plante de cânepă. Băiatul le-a luat acasă, le-a uscat și, ulterior le-a testat.

Acesta a mai spus polițiștilor că la prima încercare s-a simțit rău după ce a consumat substanța narcotică, dar se pare că pe parcurs i s-a dat pe gust. Astfel că într-o zi, tânărul și-a luat o doză cu el la școală. Cum în acea zi avea evaluare la matematică, acesta a decis să tragă un fum pentru se degaja.

Polițiștii au fost anunțați de câteva persoane, iar când l-au percheziționat au găsit la elev substanța narcotică, care s-a adeverit că era canabis. Expertiza a demonstrat că băiatul se afla sub influenţa stupefiantelor.

Tânărul face parte dintr-o familie social-vulnerabilă. Adolescentul mai are încă trei fraţi şi creşte fără tată. Mama lor munceşte de zor ca să le asigure minimul necesar. Pentru fapta sa, băiatul s-a ales cu dosar penal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente