Sfatul rapperului Kapushon pentru cei tineri despre cum să devii cool cu adevărat

kapushon
Foto: Marin Kapushon Cretu PC: facebook.com/kapushonreal

Rapperul din Moldova, Kapushon, cu numele adevărat Marin Crețu, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook destinat fanilor săi tineri. Acesta vorbește despre necesitatea de a scrie și a ne exprima corect, asta ne face cu adevărat Cool. Vedeți mesajul lui Kapushon mai jos.

„Copii, mai treceți pe la școală. Și generația mea … și eu mai fugeam de la lecții și stăteam cu orele în fundul stadionului or.Leova cu un pachet de „Temp” la 3, dar mai nimeream oricum și la lecțiile de română.

Mersi de susținere tuturor și vorbe bune, însă deseori abia descifrez ce scrieți. Asta e deja alarmant. Chiar nu înțeleg de ce sa folosești în loc de „ce”- „k”, „c”- „k”, „sh”- „j”, „u”- „oo”, „i”- „ee”, „i”- „y” + să scrieți cu o litera mică, una majusculă, una mică, alta majusculă. De ce?? Nu mai vorbesc de niște reguli SIMPLE de „unde se pune corect cratima”. Asta nu vă face mai „cool” deloc, sincer.

Hai să descifrăm o chestie: „Cool” a fost tot timpul ceea ce era deosebit de majoritate. Erai puțin mai altfel și automat erai socotit de un tip/o tipa cool.

Acum, Inteligența, Cultura, Scrisul cărturar pe rețele de socializare e un deficit enorm. Deci, dacă vei da dovada de ele, vei fi deosebit de majoritate. Altfel spus, vei fi „Cool” cu adevărat”

Statusul publicat de Kapushon PC: captură Facebook
Statusul publicat de Kapushon PC: captură Facebook
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente