(foto) Career Speed Dating II – locul unde tinerii au aflat cum să-și dezvolte cariera

Foto: Poză de grup PC: diez.md

Aceasta a fost concluzia celei de-a doua ediții a Career Speed Dating II, care s-a consumat lucrativ și avantajos atât pentru participanți, cât și pentru invitați, aceștia rămânând uimiți de implicarea și de interesul tenace al elevilor în activitățile extracurriculare și în materiile abordate în cadrul evenimentului.

Evenimentul de pe 23 octombrie 2014 a fost organizat de LeaderSHE Club, întrunind şapte specialişti din domeniile: economie, drept şi marketing, la care au aderat elevii claselor X-XII.

Iată și invitații care au exprimat câte un gând deosebit ce, probabil, i-au marcat pe cei prezenți :

nadejda

 

Nadejda Radu – director adjunct la filiala Mobias Banca Group Societe General: „Băncile concurează între ele doar la preț și calitate, însă serviciile oferite sunt, practic, aceleași, cu mici excepții.”

 

 

Ecaterina Rojnevschi – angajat Banca Națională a Moldovei: „Cunoașterea limbii engleze nu mai este un avantaj, ci o normă.”

 

 

 

Vladimir Palamarciuc – avocat la Biroul de avocați Țurcan Cazac; Președintele Asociației Tinerilor Avocați din Moldova și Absolventul Programului de Stagiu Legislativ din SUA: „Lucrați pentru imagine și apoi imaginea va lucra pentru voi”.

Tot el specifică faptul că valorile sociale sunt aceleași în Moldova și SUA, doar că diferența constă în modalitatea de abordare.

 

 

Ana Galus – avocat la Biroul de avocați Țurcan Cazac:„Juriștii  nu au  încredere în nimeni, acesta e specificul profesiei.”

 

 

 

Daniela Guzun – marketing assistant Compania YOPESCO: „Voluntariatul se încearcă a fi legiferat, însă nu toate companiile îl recunosc ca fiind o experință de muncă. Mai degrabă cele străine îl aprobă.”

 

 

Dumitru Bordea – fondator, director „PernaMea”- perne pentru   gravide: „Promovarea cea mai bună e produsul oferit calitativ și la timp. În acest sens, comunicarea orală și anume recomandările sunt cele care ne prezintă.”

 

 

 

Anna Moghilda – reprezentant al Republicii Moldova la Action Global Comunications: „În R.Moldova este de lucru.”

 

 

 

Participanții și-au exprimat trăirile, menționând la rândul lor ideea agreată enunțată de specialiști. „Trebuie să mergem înainte și să încercăm de toate”, ne-a mărturisit Ababi Elina, elevă la Colegiul de Informatică, anul I. „Poți să faci carieră și la noi”, a mai adăugat Dumitrița Caliga, elevă la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, clasa a XII-a.

Coordonatoarea de proiect, Cornelia Cotorobai, a concretizat că organizarea celei de-a doua ediții a reprezentat o necesitate, întrucât în prima au fost foarte mulți doritori aflați pe ultimele trepte de liceu, care nu știu ce decizie să ia în privința facultății viitoare. „Deși au fost 50 de aplicări, au fost selectați 27 de participanți a căror motivație a fost mult mai concretă. Organizarea a durat în jur de două săptămâni, cea mai grea parte fiind anume alegerea celor mai buni speakeri și contactarea lor, dar ei au fost foarte receptivi la apelul nostru”, relatează Cornelia.

Prima ediţie a Career Speed Dating a avut loc în toamna anului 2013, cu specialişti din sectorul economic, jurnalistic şi cel al antreprenoriatului. Invitații de anul trecut au fost: Oxana Iuteş, Speranţa State, Nati Vozian, Diana-Grosu Axenti, Ion Bargan şi Alexandru Bordea.

 

Participanții discutând cu invitații
Organizatorii alături de invitați PC: diez.md
Organizatorii alături de invitați
Participanții interacționând PC:diez.md
Participanții interacționând

Patricia Podoleanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente