(foto) Primul automat de pizza a fost instalat în curtea USM

Foto: Automatul de pizza din Chișinău PC: diez.md

Primul aparat automat de pizza montat în Moldova, a fost instalat joi, 23 octombrie 2014, în curtea Universității de Stat, chiar lângă blocul central, pe strada Mateevici 60.

Automatele de vânzări precum cele de cafea şi alte băuturi calde, de snacks-uri şi sandwich-uri sunt de mult timp deja prezente în toată republica, însă, mai nou, a apărut un automat încărcat cu pizza congelate pe care le trece prin microunde înainte de a le „servi” .

Prețul unei pizza este de 50 de lei, iar ingredientele folosite la prepararea ei sunt: aluat cu drojdie pre-copt, carne de găină, brânză cu cheag tare, ketchup, ardei gras și ciuperci conservate. Și gustarea este gata în 3 minute. Valoarea energetică per 100 gr de produs este de 232 kcal. Masa netă – 350gr.

 

Instrucțiunile automatului de pizza PC: diez.md
Instrucțiunile automatului de pizza

Persoana care fixa ultimele retușuri ne-a precizat că a preluat ideea din Franța, și nici în România nu există astfel de automate, deci aceasta este o noutate pentru noi.
Trecătorii au comentat că le place ideea, insă s-au sfiit să-și procure o astfel de pizza. Prețul li se pare rezonabil.

În occident lucrurile stau diferit, iar un exemplu perfect pentru a ilustra acest lucru este Let’s Pizza. Automatul poate realiza practic orice fel de pizza, fie ea cu carne, peşte, vegetarian, kosher sau cu specific arab. Totuşi un aparat pus în funcţiune oferă doar 4 variante de pizza, dispunând de doar 4 butoane de comandă. Aceste butoane pot fi configurate cu 4 reţete de pizza în funcţie de specificul locului unde este amplasat automatul. Pentru plată, acceptă bancnote, monede, tocken-uri sau fişe. Ştie să dea și rest, pe când cel autohton nu eliberează rest și oferă doar un singur fel.

 

Automat de pizza din Italia PC: cronicadeiasi.ro
Automat de pizza din Italia PC: cronicadeiasi.ro

Automatul de pizza nu se vrea o concurenţă pentru pizeriile tradiţionale, există însă locuri unde se potriveşte perfect datorită spaţiului redus ocupat şi a timpului de numai 3 minute până la livrarea comenzii, ceea ce o face o alternativă viabilă pentru fast-food-uri.

Patricia Podoleanu

Taguri: #culinarie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente