Ce ascultăm azi, vineri seara? #Akua Naru – senzualitate și ritmuri exotice de soul

akua_naru_1_1443
Foto: Akua Naru PC: danielziegert.com

Relaxare. Întins pe divan. La un pahar de vin roșu sau o ceașcă de ceai fierbinte, savurată cu persoana dragă, #diez ți-a pregătit o mică escapadă muzicală. Într-un cuvânt – vineri seara.

Originară din New Heaven, Connecticut (SUA), Akua Naru este una dintre legendarele reprezentante ale muzicii soul, pe care reușește să o combine armonios cu ritmuri de jazz și hip-hop.

Născută la 21 august, 1978, Akua a fost inspirată de mică de vocea excepțională a Ninei Simone, Lauren Hill și Gladys Knight, începându-și cariera artistică scriind versuri și ajungând să se lanseze ca artistă de jazz și hip-hop în 2010.

 

PC:  liveunchained.com
PC: liveunchained.com

O altă pasiune a ei, care și-a pus amprenta asupra creației sale, sunt călătoriile. Inspirată de traseul parcurs de la Philadelphia, spre Africa de Vest, spre China, iar apoi spre Köln, Germania (unde s-a stabilit în prezent), Akua Naru a venit să impresioneze întreaga lume cu „The Journey Aflame” – albumul său de debut, în care și-a descris această experiență.

 

„The Journey Aflame” PC: Facebook.com/Akua Naru
„The Journey Aflame” PC: Facebook/Akua Naru

A colaborat cu artiști precum: Mic Donet, Blitz the Ambassador, Patrice, dar și cu legendarul percuționist nigerian Tony Allen, care a denumit-o pe Naru drept femeia piesele și interpretarea căreia, rămân a fi un „testament” adus culturii soul.

 

PC: africologymedia.com
PC: africologymedia.com

Vorbind despre aparițiile ei, nu putem să nu menționăm un alt detaliu, care o face deosebită: alegerea de a сânta mereu desculță, pe care Akua o explică, într-unul din interviurile acordate pentru Urban Music, ca fiind un mod de a se simți mai liberă, mai „aproape de pământ”.

Fii cu urechea pe #diez.

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente