(foto, video) Interpreții autohtoni susțin valorile europene printr-o nouă piesă

2014-10-22 18.10.15
Foto: Lansarea videoclipului ”O nouă zi, o nouă viață”

Dara, Guz, Pașa Parfeny, Tania Cerga și Nicu Țărnă au lansat o nouă producție muzicală. Piesa „O nouă zi, o nouă viață” face parte din Campania de informare privind integrarea europeană „Moldova, Europa”.

Lansarea piesei, dar și a videoclipului a avut loc miercuri, 23 octombrie.

Versurile piesei aparțin Veronicăi Țurcanu, iar muzica a fost scrisă de Vali Boghean.  Videoclipul a fost realizat de către echipa „Atelierul Sergiu Prodan”, în regia lui Ion Neniță și Tudor Pâslaru.

Prima proiecție oficială a videoclipului
Prima proiecție oficială a videoclipului

„Noi am dorit să realizăm o producție de suflet, care să demonstreze că oameni de vârste diferite,  ce au interese diferite pot realiza ceva frumos împreună. Pe platoul de filmare a fost o atmosferă prietenoasă, iar artiștii au fost receptivi la ideile pe care le-am avut.”, a declarat regizorul Ion Neniță.

„Moldova trece acum printr-un val de schimbări. Noi, artiștii ne dorim să aducem un mesaj frumos publicului, pentru că există oameni care nu prea au acces la informație și se lasă ușor influențați. Ne-am implicat în acest proiect pentru că ne dorim ca această idee să ajungă la cât mai mulți oameni.”, a spus Tania Cerga.

foto
Nicu Țărnă și Tania Cerga

Creația muzicală este apolitică și nu are nicio legătură cu perioada electorală. „Această piesă încununează campania noastră informativă. „Moldova, Europa” are scopul să să ofere publicului moldovean mai multă informație într-un mod cât se poate de accesibil și să dezmintă afirmațiile eronate despre integrarea europeană. Ea este un răspuns la informarea deficitară a publicului despre procesul de integrare europeană, inclusiv despre Acordul de Asociere și Zona de liber schimb între Republica Moldova și Uniunea Europeană”, afirmă directorul Programului  Buna Guvernare, Olga Crivoliubic.

Timp de două zile videoclipul a acumulat peste 11 000 de vizualizări.

 Marta Odainic

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente