Participă la un proiect care va avea loc în patru orașe europene

1459346_542657799154346_58003693_n
Foto: PC: JEF Moldova

Proiectul “Facing Antagonisms in Europe” este organizat de Tinerii Europeni Federaliști (JEF-Moldova), Centrul European Baden-Württemberg și Centrul Internațional de Formare Europeană (CIFE), în colaborare cu Oficiului franco-german pentru Tineret (OFAJ/DFJW).

Proiectul presupune 3 seminarii ce vor avea loc în Berlin, Germania, perioada 24 – 29 noiembrie 2014, urmat de seminarul din Chișinau, Moldova, 6 – 11 aprilie 2015, iar ultimul seminar va avea loc în Paris, Franța și Bruxelles, Belgia între 14 și 19 septembrie 2015.

Seminarul din Berlin se va focusa pe antagonismul social și politic din Europa și oportunitățile de dialog pe care acesta le deschide. Tinerii participanți din Franța, Moldova și Germania vor analiza și discuta viitorul Europei; relația dintre Uniunea Europeană și Europa de Est, în particular perspectivele politice ale Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina.

Acesta va cuprinde câteva vizite, printre care la Ministerul German al Afacerilor Externe și la Bundestagul German.

Ținând cont de faptul că seminarul va avea loc la sfârșitul campaniei electorale din Moldova, acesta va reprezenta o platformă atât de dezbatere a situației politice din Moldova la acel moment, cât și a viitorului relației acesteia cu Uniunea Europeană.

Al doilea seminar va avea loc în Republica Moldova, perioada 6 – 11 aprilie 2015, și va antrena participanții în discuții despre prezentul politic al Republicii Moldova după alegerile din noiembrie 2014 și intrarea în vigoare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Tematica ultimului seminar, cel din septembrie 2015, se va focaliza pe perspectivele integrării europene într-un continent ce este caracterizat printr-un număr tot mai mare de conflicte.

Același grup de participanți, maxim 8 reprezentanți din fiecare țară, vor participa la toate cele 3 seminarii pe care proiectul le cuprinde.

Grupul țintă: Tineri implicați în activitățile societății civile, studenți și tineri profesioniști, cu vârsta cuprinsă între 18 – 30 ani.

Tinerii din toate regiunile țării sunt încurajați să aplice la proiect.

Limba de comunicare: Engleza

Condiții de participare: Participanții se obligă să participe atât la cele 3 seminarii organizate în cadrul proiectului, cât și la alte activități ce pot apărea între seminarii.

Termen limită: Luni, 27 octombrie 2014, 12:00 CET

Taxa de participare / costuri de călătorie: Proiectul nu implica nicio taxă de participare. Cheltuielile de transport vor fi în totalitate acoperite de către Oficiului francogerman pentru Tineret OFAJ/DFJW.

Formularul pentru aplicare îl găsiți aici.

Acesta trebuie transmis la adresa [email protected], până la data de 27 octombrie 2014, 12:00 CET.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente