(video) Festivalul Filmului Rus se va desfășura în curând în 4 orașe ale țării

478
Foto: Filmul rus „Două femei”. PC: ruskino.ru

Festivalul Filmului Rus se va desfășura în perioada 24 – 29 octombrie, în orașele Bălți, Cahul, Chișinău și Comrat. În această perioadă publicul va putea viziona gratuit, în rețeaua cinematografelor Patria, producții artistice, dar și documentare remarcate la diverse concursuri din Rusia, dar și la cele internaționale.

În cadrul festivalului, ce se desfășoară al doilea an consecutiv în Republica Moldova, vor fi prezentate 15 filme, se vor petrece întâlniri cu personalități ale cinematografiei ruse: actori, regizori și producători, vor fi organizate ateliere de lucru, prezentări şi seri tematice.

În cadrul Festivalului, de asemenea vor fi difuzate capodoperele studioului „Moldova-film”, prezentate de renumiți actori, regizori şi muzicieni autohtoni.

Deschiderea oficială a Festivalului „Întâlnire cu Rusia” va avea loc pe data de 24 octombrie, în incinta cinematografului Patria-Râșcani. Prezentarea filmelor artistice și documentare va avea loc în perioada 25-29 octombrie la Patria-Multiplex, iar serbarea aniversării a 40 de ani a peliculei „Dimitrie Cantemir” și a celor 341 de ani de la nașterea personalității se va desfășura pe 26 octombrie la Patria-Loteanu.

Manifestaţia este organizată cu sprijinul activ al Ministerului Culturii al FR, Ministerului Culturii al RM, Ambasadei FR în RM, Guvernului Moscovei, reprezentanţelor Cooperării Ruse în RM şi al Fondului „Русский Мир”.

Accesul la toate filmele, atelierele de lucru şi seminarele informaţionale cu renumiţii regizori, producători şi actori ruşi şi moldoveneşti va fi liber.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente