PLR s-a lansat în campanie electorală: „Pentru Moldova, fără oligarhi”

A24
Foto: PLR s-a lansat în campanie electorală PC: PLR

Partidul Liberal Reformator (PLR) a avut, duminică, o lansare în forță în campania electorală, cu sloganul „Pentru Moldova, Fară Oligarhi”. La evenimentul de la Palatul Național au participat circa 2500 de delegați PLR din toată țara.

Ideea cheie în cadrul discursurilor de partid a fost faptul că PLR este adevărata alternativă la actuala clasă politică, combinând soluțiile liberale cu accentul pe reformă. Este vorba despre reforma clasei politice, a administrației publice, reforma morală a societății prin promovarea valorilor și combaterea oligarhiei. PLR își propune îmbunătățirea traialui oamenilor într-o societate demnă, în care să existe respect pentru reguli, muncă, inițiativă – valori liberal-reformatoare.

În opinia liberalilor reformatori, păstrarea drumului european este prioritară, dar opțiunea de bază trebuie să fie competența, interesul național și nivelul de trai bun pentru cetățeni, în detrimentul șmecheriei, corupției și oligarhiei. Președintele PLR, Ion Hadârcă, menționa în discursul său: „Moldova nu e săracă, cât o sărăcesc alții”, cu incompetența sau corupția lor. În opinia lui, „a venit timpul când clasa politică trebuie să se gândească la cetăţeanul simplu, (…) la alegerile din acest an se hotărăşte mai mult decât drumul european, se decide destinul nostru ca ţară.”

PLR va face coaliție numai cu cine respectă interesul național și vrea bunăstarea celor mulți, nu vrea politicieni care abandonează lupta pe ultima sută de metri și se refugiază în buzunarul altor lideri de partid sau ai oligarhilor lor. PLR păstrează deschise rândurile sale pentru toți oamenii de valoare care respectă codul de conduită al partidului și mizează pe energia pozitivă a celor care vor să schimbe Moldova în bine, fie că sunt în țară sau muncesc în afara Moldovei.

Platforma program a partidului urmează să fie prezentată detaliat pe parcursul săptămânii 20-25 octombrie, la evenimentul de lansare fiind menționate cele cinci mari direcțiii ale planului PLR pentru Moldova:

#1. O guvernare eficientă, în slujba moldovenilor;
#2. Prosperitate pentru toți cetățenii;
#3. Securitatea țării, siguranța cetățeanului;
#4. Drum european pentru Moldova; 5.
#5. Curațenie în Politică, Valoare în Societate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente