De mâine, locuitorii din Chișinău vor avea căldură în apartamente

chisinau-de-astazi-se-incheie-sezonul-de-incalzire-1364799886
Foto: PC: infomoldova.net

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a dispus conectarea întregului oraş la agentul termic începând de mâine, 21 octombrie, în anticiparea temperaturilor joase prognozate pentru sfârşitul săptămânii.

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei operative de la Primărie, o dispoziţie în acest sens nefiind deocamdată semnată, transmite IPN.

Edilul şi-a motivat decizia prin faptul că locuitorii oraşului ar trebui să aibă căldură în apartamentele din Chișinău până joi sau vineri, când se aşteaptă răcirea vremii. Totodată, Dorin Chirtoacă a ţinut să-şi exprime indignarea faţă de faptul că întreprinderea Moldovagaz cere, în premieră, achitarea gazului în avans. Potrivit primarului, această măsură face parte din acţiunile punitive ale Rusiei în context regional, Moldovagaz supunându-se concernului rus Gazprom. „Dacă ei îşi permit să ceară plata pentru gaz în avans, atunci şi noi o să ne permitem să le oferim cetăţenilor noştri conectarea la agentul termic în avans”, a declarat primarul.

Edilul a subliniat faptul că în acest an rata datornicilor a scăzut mult şi doar 2764 de apartamente, cele cu datorii de peste 20 de mii de lei, nu vor fi conectate imediat, urmând a fi puse în lista de aşteptare.

Dorin Chirtoacă a menţionat că unele şcoli pot amâna conectarea la căldură în contextul vacanţei de toamnă a elevilor, decizia finală le aparţine însă directorilor instituţiilor de învăţământ.

Sezonul precedent de încălzire a început pe 12 noiembrie şi s-a încheiat pe 18 aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente