Universitatea Tehnică a Moldovei împlinește 50 de ani de activitate

UTM
Foto: PC: Captură video #diez

Universitatea Tehnică a Moldovei a împlinit 50 de ani de activitate. Cu această ocazie, timp de o săptămână, în perioada 20-25 octombrie, vor fi organizate o serie de evenimente cultural-științifice, dar și un concert în aer liber, cu invitați speciali din Republica Moldova și România.

Pe parcursul săptămânii aniversare vor avea loc conferințe științifice și culturale, expoziții, vizite de studiu și ședințe festive.
Săptămâna jubiliară va culmina cu Adunarea festivă „50 de ani ai UTM”, ce va avea loc vineri, 24 octombrie, la Palatul Național “Nicolae Sulac”. La eveniment vor fi prezenți președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrul Iurie Leancă, ministrul educației, Maia Sandu, membri ai Guvernului și Parlamentului, conducerea și colectivul profesoral al UTM, foști profesori și absolvenți remarcabili ai universității, reprezentanți ai societății civile, oameni de afaceri, oameni de știință, dar și invitați speciali de peste hotare.
În cadrul festivității va fi difuzat un film documentar realizat cu ocazia semicentenarului UTM, iar conducerea Universității Tehnice va prezenta un raport succint al activității acesteia de la înființare și până în prezent, subliniind rolul și importanța învățământului tehnic superior din perspectiva dezvoltării economice a Republicii Moldova.
În seria evenimentelor dedicate aniversării de 50 de ani ai UTM se înscrie și un concert în aer liber, dedicat studenților universității, ce va avea loc în data de 25 octombrie pe stadionul Complexului universitar Râșcani. Pe scenă vor evolua Alternosfera, Cătălin Josan & Alex Calancea Band și Echipa Black, din Chișinău, dar și trupe consacrate din România – Șuie Paparude și Luna Amară. Evenimentul va începe la ora 18.00, iar intrarea va fi liberă pentru toți doritorii de a veni la concert.
Universitatea Tehnică a Moldovei a fost fondată în anul 1964 și este unica instituție cu profil tehnic din țară. În cei 50 de ani de activitate UTM a instruit peste 84 de mii de specialiști, care participă la dezvoltarea ramurii inginerești a Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente