Filmul „Ce lume minunată” vine cu premiu de la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia

celume
Foto: Igor Babiac în filmul Ce lume minunată

Lungmetrajul moldovenesc „Ce lume minunată”, în regia actorului Anatol Durbală, a luat premiul FIPRESCI la cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia, Polonia (10-19 octombrie).

Premiul a fost oferit de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI), o asociație a organizațiilor naționale ale jurnaliștilor și criticilor de film din întreaga lume, informează Serviciu de Presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Producătorul peliculei este Sergiu Cumatrenco Jr., iar rolurile principale sunt interpretate de actorii Igor Babiac și Igor Caras-Romanov. Pelicula a fost înscrisă la secțiunea Debut, în urma unei selecții oficiale, împreună cu alte 14 filme.

Lungmetrajul bazat pe fapte reale are 73 de minute și este dedicat tinerilor care au avut de suferit de pe urma protestelor din 7-8 aprilie 2009, de la Chișinău. Premiera oficială a acestuia a avut loc în primăvara anului curent.

Festivalul Internațional de Film de la Varșovia este unul din cele mai importante evenimente cinematografice din Europa de Est.

Premiul a fost înmânat în seara zilei de sâmbătă, 18 octombrie, consulului Republicii Moldova în Polonia, Victor Martin, și urmează a fi transmis în scurt timp la Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente