La Colegiul de Construcții va fi deschis un centru de pregătire profesională în domeniu

nthumbs3_16320
Foto: PC: Edu.gov.md

Un Centru de instruire și pregătire profesională în domeniul construcțiilor, care va realiza instruirea duală în domeniul respectiv, va fi inaugurat în cadrul Colegiului de Construcții din capitală. Proiectul a fost prezentat miercuri, 8 octombrie curent, la Chișinău.

În cadrul centrului vor putea primi o calificare şi vor fi recalificaţi cel puţin 120 de muncitori şi cel puţin 30 tineri şomeri. Grupul ţintă este format din muncitorii firmelor de construcţii din Republica Moldova, muncitorii companiei STRABAG din Republica Moldova, tinerii şomeri înregistraţi la ANOFM şi elevii instituțiilor profesional tehnice din domeniu.

Prezentă la eveniment, viceministra Educației, Loretta Handrabura, a menționat că crearea acestui centru se înscrie în demersul Ministerului Educației de modernizare a învățămîntului profesional tehnic, contribuind la consolidarea platformei școală-întreprindere, precum și la dezvoltarea formelor de instruire profesională duală.

„Prin finalitățile sale, proiectul cu siguranță va contribui la sporirea atractivității învățămîntului profesional tehnic. De aceea, este nevoie să se pună accentul pe promovarea rezultatelor obținute, în special prin asigurarea schimbului de bune practici și în alte domenii de formare profesională”, a spus viceministra.

Activităţile de bază ale proiectului prevăd organizarea instruirii şi pregătirii profesionale, instruirea mentorilor din cadrul întreprinderilor, orientarea profesională, instruiri pilot în instituții profesional tehnice existente pentru implementarea sistemului dual de studiu, orientat către practică etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente