(video) Cea mai relaxantă melodie a fost atestată științific

girl-325399_640
Foto: Imagine simbol. PC: pixabay.com

A fost desemnată cea mai relaxantă melodie din lume, compusă de o echipă de cercetători de la Academia Britanică de Terapie prin Sunet şi de trupa Marconi Union din Marea Britanie, Manchester.

Melodia „Weightless” de opt minute, deţine titlul de „cea mai relaxantă“ piesă muzicală compusă vreodată, potrivit Medical Daily.

Un studiu ştiinţific desfăşurat de Institutul de cercetare în psihologie Mindlab, din Marea Britanie, în 2011, a analizat efectul ei asupra oamenilor, demonstrând că ascultarea ei influenţează ritmul cardiac, tensiunea arterială şi nivelul hormonilor de stres.

Cercetările au arătat că melodia reduce frecvenţa bătăilor inimii, tensiunea arterială şi nivelul de cortizol, un hormon secretat de organism ca reacţie la stres, fiind un instrument util în combaterea anxietăţii.

Efectul melodiei a fost studiat pe 40 de femei, cărora le-au fost ataşaţi senzori şi li s-a dat sarcina de a rezolva, contra cronometru, teste relativ dificile, pentru a le induce o anumită stare de stres.

„Weightless“ s-a dovedit cu 11% mai relaxantă decât orice altă melodie cu care a fost comparată şi a condus la reducerea ratei de anxietate cu 65%. În plus, multe dintre participantele la studiu au devenit „somnoroase” în timpul testului. Printre melodiile cu care a fost comparată s-au numărat piese din Mozart, Enya şi Coldplay, considerate de publicul larg ca fiind relaxante.

Pentru a-i spori efectul, Marconi Iunion a însoţit melodia de un clip video, cu imagini filmate cu ajutorul unui Drone deasupra unui luciu de apă. Aparatul a zburat peste ape, urmând un model specific, după care producătorii au folosit o tehnică specială, prin care au suprapus mai multe cadre, pentru a crea un efect de mişcare încetinită.

 

 

Vă prezent și un Top 10 melodii a căror efect relaxant a fost demonstrat:

1) Marconi Union – Weightless
2) Airstream – Electra
3) DJ Shah – Mellomaniac (Chill Out Mix)
4) Enya – Watermark
5) Coldplay – Strawberry Swing
6) Barcelona – Please Don’t Go
7) All Saints – Pure Shores
8) Adele – Someone Like You
9) Mozart – Canzonetta Sull’aria
10) Cafe Del Mar – We Can Fly

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente