Proiectele de dezvoltare regională recente care au impact pozitiv

img_5681
Foto: Ministrul Dezvoltării Regionale și a Construcțiilor, Marcel Răducan

Marcel Răducan, Ministerul Dezvoltării Regionale și a construcțiilor, și-a prezentat ieri, 1 octombrie, raportul de activitate în care a vorbit despre cele mai de succes proiecte care au un impact pozitiv asupra vieților oamenilor din Republica Moldova.

“Un prim proiect pe care ni l-am asumat și am demonstrat că este viabil în țara noastră și poate schimba viața oamenilor este dezvoltarea regională. Prin realizarea priorităților în acest domeniu am reușit să aducem apa potabilă în casele a peste 122 de mii de familii, să asigurăm o infrastructură mai bună  a drumurilor din zeci de localități rurale, să creăm un sistem eficient de gestionare a deșeurilor menajere în 97 de localități”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan.

Printre realizările Ministerului, Marcel Răducan a evidențiat construcția locuințelor sociale. ”În 2011 am dat în exploatare două blocuri locative cu apartamente sociale în Chișinău (n.r. apartamente de vânzare) și câte unul în Glodeni și Criuleni. Am mers pe dezvoltarea acestui proiect extrem de solicitat de către cetățeni și am demarat construcția locuințelor sociale în raioanele Sângerei, Briceni, Călărași, Leova, Hâncești, Ialoveni, Soroca. În următorii 2 ani, vom da în folosință 700 de apartamente, de care vor beneficia medici, profesori, tineri specialiști etc”, a anunțat ministrul.

Marcel Răducan a mai menționat proiectele în domeniul eficienței energetice a instituțiilor publice, instalarea sistemului de iluminare stradală în mai multe localități. ”Prin cele zeci de proiecte realizate în localitățile Moldovei am reușit să demonstrăm că dezvoltarea regională în țara noastră are viitor. Localitățile trebuie să se dezvolte, să aibă proiecte așteptate de oameni”, a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente