Oportunități de studii în SUA și Marea Britanie pentru elevii moldoveni

study-abroad
Foto: PC: upwardonward.com

Liga Națională de Dezbateri Preuniversitare informează despre programul de burse, anul academic 2015-2016 din SUA și Marea Britanie care oferă posibilitatea de a obține burse de studii în școlile private din SUA și Marea Britanie.

Program de studii SUA

upstander17

Programul ASSIST oferă posibilitatea de a face studii în școli private în SUA în decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazarea, alimentarea și biletul de avion tur-retur. Elevii selectați vor achita o taxă de 1.500 dolari SUA plus costul vizei și taxa SEVIS.

Pe lângă taxa de 1500 de dolari, Programul Reduced Fee include și achitarea de către finaliști a unor cheltuieli adiționale precum: biletul de avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicală, achitarea cheltuielilor personale.

Programul DAVIS oferă posibilitatea de a face studii pe parcursul a 2 sau 3 ani în una dintre cele 5 școli pilot. cu obținerea diplomei, și care, ulterior, va permite continuarea studiilor universitare cu o bursa parțială în una dintre cele 86 universități participante la program. Elevii selectați vor suporta cheltuielile de transport, viză, asigurare medicală, cărți, etc.

 

Program de studii Marea Britanie

england_01_l_1891

Pentru Marea Britanie bursa include plata pentru studii, cazare si alimentare. Elevii selectați vor achita o taxa de 1.500 lire sterline, cheltuielile de transport (3 zboruri tur-retur) si viza.

Criterii de eligibilitate:
• Elevi ai claselor a X-a;
• Cunoașterea limbii engleze;
• Media generală a clasei a IX-a peste 8,5;
• Participantul nu trebuie să fi beneficiat anterior de o ședere peste hotare mai lungă de 2 luni.

Pentru obținerea formularelor de participare și pentru informații suplimentare vă puteți adresa la sediul LNDP sau să accesați site-ul: www.debate.md. Termenul limită de depunere a dosarelor: 14 noiembrie 2014, orele 17:00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente