(foto) Cele mai recente evenimente din lumea IT din Moldova discutate la o cafea

IMG_5717
Foto: Alina Popenco și Viorica Bordei la ATIC 9 o’clock coffee

În această dimineață de miercuri, a avut loc întrunirea neformală ATIC 9 o’clock coffee, la care s-au adunat specialiști și reprezentanți ai diferitor companii pentru a discuta, la o cafea, subiecte importante din sfera tehnologiilor informaționale.

În acestă dimineață, oaspeții evenimentului au vorbit despre diverse subiecte. Au fost prezenți specialiști din companiile Cedacri, Microsoft, Alfa Soft, Tacit Knowledge, Starnet, Endava, Bisonly, Omnicom, Pentalog. Una din primele teme de discuție a fost Centrul de Excelență, care urmează a fi deschis la Universitatea Tehnică din Moldova. Ana Chiriță, directorul executiv ATIC, și-a exprimat speranța că acest centru ar putea fi finalizat în curs de un an și ar putea fi lansat la sfârșitul acestei perioade. Însă este nevoie de un studiu de fezabilitate pentru conținutul și spațiul acestui centru, întrucât acesta urmează a fi preluat drept loc pentru traininguri, sală de conferințe, laboratoare pentru startupuri. De asemenea, s-a discutat crearea unui catalog de companii IT. De fapt, un asemenea catalog a existat, iar acolo erau înregistrate 18 companii. Totuși, s-a discutat redactatarea și suplinirea numărului de companii IT, precum și editarea acestui catalog într-un tiraj un pic mai mare. Catalogul va fi versiunea printată a celui online deja existent. Acesta va fi transmis tuturor Ambasadelor Republicii Moldova în lume, ambasadelor și grupurilor de misiune de pe teritoriul Moldovei, și va reprezenta industria IT și toate evenimentele și conferințele, unde ATIC și alte echipe, care își propun ca scop atragerea investițiilor, vor participa. În plus, a fost abordată ideea de a implica companiile IT și reprezentanții acestora în procesul de studiu, și anume ca acestea să colaboreze cu studenții de la specialitățile din domeniu, pentru ca ultimii să aleagă teme de licență/ master/ doctorat mai realistice.

Reprezentanții companiilor la acest eveniment au discutat despre evenimentele interne, care mai apoi ar putea fi implementate într-un format public.

De asemenea, s-au discutat asemenea evenimente precum:
– lansarea campaniei de prezentări a campaniei Aleg Cariera IT în licee (clasele a X-XII) de pe 6 octombrie;
– ICT Career Orientation de pe 16 octombrie.

Evenimentul ICT Women de asemenea a fost discutat și pus la punct. Acesta va avea loc pe 2 octombrie, în cadrul hotelului „Codru.”

IMG_5690 IMG_5692 IMG_5693 IMG_5696 IMG_5697 IMG_5699 IMG_5701 IMG_5704 IMG_5705 IMG_5708 IMG_5709 IMG_5711 IMG_5714 IMG_5718

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente