Încă două medalii pentru vinurile produse de elevii de la Școala Profesională din Nisporeni

foto vin crescendo
Foto: PC: Ministerul Educației

Școala Profesională din orașul Nisporeni a obținut o medalie de aur și una de argint la Concursul Internațional de vinuri din Asia „Asia Wine Trophy 2014”.

Instituția a participat la concurs cu două vinuri produse la vinăria școlii. Medalia de aur a fost oferită pentru brandul „Crescendo” vin din soiul Chardonnay anul 2012, iar cea de argint – pentru vinul Pinot Noir, producția anului 2011. La concurs au participat peste trei mii de vinuri din 28 de ţări.

Potrivit directorului școlii, Dumitru Lupei, elevii și profesorii care au participat la toate etapele producerii vinului medaliat vor beneficia de premii din partea conducerii școlii.

Vinăria Școlii Profesionale din orașul Nisporeni servește drept teren practic pentru pregătirea viitorilor vinificatori. Aceasta este echipată cu utilaje moderne, care corespund standardelor europene de calitate şi igienă. Elevii pot studia întregul ciclu de producere a vinului, de la plantarea viţei de vie pînă la îmbuteliere. Vinăria a fost deschisă în cadrul proiectului Mol.Agri lansat acum nouă ani.

Amintim că în luna iunie curent, Școala Profesională din orașul Nisporeni a mai obținut o medalie de aur și una de argint la Concursul Internațional de Vinuri București 2014 (IWCB 2014), ediția a XI-a, la care au participat producători din 19 țări.

La Școala Profesională din Nisporeni își fac studiile în jur de 300 de elevi la meseriile viticultor, apicultor, bucătar, tractorist, mașinist în producția agricolă etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente