În 2015 Civic Fest va merge în toată țara

IMG_3199
Foto: PC: Civic Fest

La Chișinău s-a încheiat a doua ediție a Festivalului Internațional Civic Fest: Moldova pentru cetățeni. La festival au participat sute de oameni, care au avut parte de training-uri, masterclass-uri dar și concerte de caritate.

La Civic Fest 2014, Prim-ministrul Iurie Leancă a dialogat direct cu participanții, care i-au adresat multiple întrebări, iar premierul a promis că va lua legătura și cu ceilalți miniștri pentru a găsi soluții la problemele puse în discuție.

Cetățeni, reprezentanţi ai instituţiilor de stat, ai celor mai importante companii private, ai administraţiei publice centrale şi locale, sectorului de afaceri, societăţii civile, comunităţii internaţionale şi diplomatice, experţi independenţi şi mass-media din Republica Moldova – s-au regăsit pe lista invitaților festivalului.

Potrivit preşedintelui Fundaţiei Est-Europene, Sorin Mereacre, festivalul este important în contextul situaţiei politice din ţară, dar şi în contextul securităţii regionale. „Anul viitor Civic Fest va merge în toată Moldova. Este timpul să acordăm atenție și regiunilor. Cu experiența celor 2 ediții suntem siguri că vom reuși să fim și mai utili Republicii Moldova”, a ținut să menționeze Sorin Mereacre.

În cadrul festivalului a fost lansată și campania de sensibilizare a opiniei publice şi de colectare de fonduri „O şcoală pentru toţi”, pentru susţinerea educaţiei incluzive. Liliana Rotaru, reprezentanta Alianţei ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei (APSCF) a declarat că această campanie este anume de sensibilizare pentru că „am observat un lucru: uneori structurile sunt pregătite, uneori există şi finanţe, dar nu este pregătită comunitatea.”

Civic Fest este organizat şi implementat de către Asociaţia Obştească Synergetica Eur/Est, cu sprijinul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, Fundaţia Friedrich Ebert în Moldova, Institutul Naţional Democratic (NDI) al SUA în Moldova, SOIR Moldova, Fundaţia ERSTE din Austria, Academia Nicolae Dumitrescu, Muzeul Naţional de Artă şi Teatrul de revistă „Ginta Latină”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente