Anul 2014 – unul din cei mai buni ani pentru cultura din Republica Moldova

babuc
Foto: Ministrul Culturii, Monica Babuc.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, în cadrul prezentării raportului de activitate, a spus că în prima jumătate a anului 2014, în Moldova s-au organizat peste 250 evenimente culturale, printre care 35 în premieră.

„Scopul principal în activitatea mea de ministru al Culturii este să aducem cultura și tradițiile naționale mai aproape de oameni, să devină o parte mai importantă a vieții lor”, a declarat ministrul Monica Babuc, care și-a prezentat astăzi raportul de activitate, la sediul PDM.

„Evenimentele culturale pe care le-a promovat Ministerul Culturii au contribuit la îmbunătățirea vieții spirituale ale familiilor din Moldova. Numărul spectacolelor și concertelor a depășit cifra de 250 numai în prima jumătate a anului curent, dintre care 35 au fost o premieră absolută. Doar la Festivalul iei au participat aproximativ 7 mii de oameni, iar la festivalul Internațional de Muzică Mărțișor – numărul vizitatorilor a depășit 31 de mii”, a adăugat Monica Babuc.

Printre reușitele Ministerului Culturii se numără renovarea arenei mici a Circului din Chișinău, care în anul curent și-a deschis ușile pentru vizitatori după o pauză de mai bine de 10 ani. Prima stagiune a circului a avut un mare succes, fiind vizitată de peste 7 mii de spectatori. În același timp, actorii de circ din țară și-au recăpătat locurile de muncă.

De asemenea, au fost editate operele autorilor autohtoni  Ion Druță, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Dumitru Matcovschi, aceste volume  fiind distribuite cu titlu gratuit în toate bibliotecile publice din țară. Un alt success este Programului Novateca, în cadrul căruia 350 de biblioteci publice din 19 raioane vor fi dotate cu calculatoare pentru asigurarea accesului public a vizitatorilor la internet. De asemenea servicii vor beneficia 1000 de biblioteci publice din țară. Astfel, vizitatorii vor avea acces la mai multe informații, iar bibliotecarii vor fi instruiți să ofere servicii proprii nevoilor moderne de informare”

Miniștrii democrați își prezintă azi rapoartele de activitate, care pot fi urmărite online, pe site-ul www.privesc.eu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente