Cele mai alese articole de pe #diez din 30 septembrie

IMG_6362-0021-630×419
Foto: PC: eastbook.eu

Burse în Germania, workshop despre alegeri în viață, agende rusești și un nou târg de cariere, în cele mai importante știri de pe #diez din ultima zi de septembrie 2014.

#1. Ce trebuie să faci pentru a obține o bursă de studiu în Germania

Studenții, cadrele didactice sau colaboratorii institutelor de cercetare pot aplica pentru burse de studii sau stagii de practică în Germania.

#2. Workshop cu Sanda Filat și Angela Stafii: „Cum facem alegerile în viață”

Cum facem alegerile în viaţă? Este una din întrebările existenţiale de bază. Pentru că alegem în fiecare zi, începând de la alegerea dacă bem ceai sau cafea, a culorii bucătăriei, a locului unde vom merge în vacanţă, a şcolii unde va învăţa copilul, pană la alegerea partenerului de viaţă, a profesiei etc.

#3. (foto) Tendințele rusești în agende pentru anul școlar 2014 – 2015

Pisoi, urși și angry birds sunt câteva din puținele elemente ciudate care acoperă agendele și caietele elevilor din Rusia.

#4. (foto) Festivalul de animație Anim’est din nou în Chișinău

Crezi că a venit toamna și te ascunzi în casă? Nu e nevoie! Anim’est revine în Chișinău cu cele mai tari animații din acest an și cu încă o locație – Tipografia 5, unde ne vom întâlni pentru Animusic Night 2014: competiția de videoclip și advertising 2014, acompaniat de Montgomery Clunk.

#5. (video) Lansarea videoclipului „Orașul meu”: Acțiune civică pentru Scuarul Cehov

Un eveniment cultural ce presupune lansarea videoclipului la piesa „Orașul meu” a interpretei Tania Cerga și invită să ne alăturăm acțiunii civice de colectare a donațiilor pentru renovarea Scuarului Teatrului Cehov, va avea loc vineri, 3 octombrie.

#6. Trei bănci din Moldova sunt în topul celor mai mari 100 de instituţii financiare din regiune

Trei bănci din Moldova se află în topul celor mai mari bănci din Sud-Estul Europei, arată clasamentul SeeNews TOP 100 Banks. Cu active totale de 746 milioane de euro la finele anului 2013, cea mai mare bancă autohtonă Moldova Agroindbank a căzut opt poziţii, plasându-se pe locul 81 în top.

#7. S-a dat startul proiectului Gala studenților originari din Republica Moldova, ediția a II-a

Studenții originari din Republica Moldova, care își fac studiile în anul 2014/2015 la universități din străinătate la ciclurile universitare Licență, Masterat, Doctorat, inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituție în anul 2014, sunt invitați să-și depună dosarele pentru a participa la Gala studenților originari din Republica Moldova, ediția a II-a.

#8. (foto) În raionul Ungheni a fost inaugurat un nou drum

În comuna Pîrlița, raionul Ungheni a fost inaugurat astăzi, un nou sector de drum.

#9. Participă la un casting pentru filmul autohton „Birja Nadejda”

Se caută actori pentru un film de lung metraj. Pe 4-5 octombrie, poți veni la un casting pentru filmul autohton „Birja Nadejda”, la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, între orele 10:00 și 18:00.

#10. O nouă ediție a Târgului de Cariere te invită să-ți găsești un job potrivit

Găsește jobul care ți se potrivește la cea de-a VI-a ediție „Târgul de Cariere Chișinău”, care se va desfășura pe 3 și 4 octombrie, în incinta centrului comercial Shopping Malldova, etajul 2, între orele 10:00 și 17:00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente