Cele mai artistice articole de pe #diez din weekendul 27 – 28 septembrie

IMG_7337
Foto: Fetele obișnuiesc să schimbe cărți și în cercul lor de prieteni

Vizionăm filme gratis, ne lăudăm cu literatură nouă, Bostaniada pe Istragram și pictură abstractă în cele mai citite articole din weekendul 27 – 28 septembrie.

#1. 21 de site-uri unde poți vedea filme gratuit

Noi suntem de părere că filmele pe care le aștepți cu inima strânsă trebuie văzute la cinema, pentru a simți cu adevarat adrenalina și povestea lor, însă de foarte multe ori mersul la cinema iese din discuție când stăm prost cu timpul.

#2. (foto) Stella Vitsu: unica creatoare de “bralette” – uri din Moldova

Senzualitatea este o chestiune ce ține de a purta lenjeria potrivită. Stella Vitsu a comprimat noțiunile: sexy, romantic și feminin într-o singură piesă din dantelă. Este unica creatoare de “brallette” – uri din Moldova și consideră că naturalețea e arma oricărei femei.

#3. (foto) A treia ediție a festivalului Bostaniada în 14 fotografii de pe Instagram

Astăzi, satul Lozova a fost cuprins de culoare, oameni pozitivi și multe plăcinte cu bostan – sau cel puțin asta e ceea ce am văzut noi pe Instagram. Iată o selecție de fotografii de la Bostaniada 2014, publicate de participanții festivalului pe rețeaua socială.

#4. (foto) Ce învață copiii din Danemarca la orele de educație sexuală

De ce ar trebui un copil de clasa a cincea să-și studieze corpul, să rezolve probleme de matematică despre bolile venerice și să evite să facă sex? Asociația daneză de planificare a familiei Sex & Samfund în colaborare cu guvernul țării răspund la aceste și alte întrebări în articolul ce urmează.

#5. Franţa devine a doua ţară din lume care introduce pachetele neutre de ţigări

Franţa a decis să impună pachetul de ţigări zis neutru, o măsurà în vigoare până acum doar în Australia. Ce înseamnă exact acest lucru şi ce alte măsuri preconizează Parisul ca să combată tabagismul?

#6. (foto) Tinerii și-au împărtășit preferințele literare schimbând cărți între ei

La „Schimb de carte pentru tineri” au venit cei pasionați de lectură și dornici de a-și diversifica biblioteca personală. Unii au adus câte o carte iar alții au venit chiar cu șase cărți – pentru a împărtăși experiența de a le citi și cu ceilalți participanți.

#7. (foto) Culoare și emoție abstractă la expoziția de pictură a artistului Alexandru Danu

Expoziția personală de pictură a artistului Alexandru Danu s-a desfășurat sâmbătă, 27 septembrie, în incinta Galeriei „Artium”. Evenimentul a găzduit multă lume frumoasă, ce a avut prilejul să admire lucrările îmbibate cu emoție și culoare, reunite în compoziții abstracte.

#8. (foto) Cum a evoluat camera foto de la primul iPhone până la ultimul

Fiecare model nou de smartphone vine cu o serie de caracteristici care promite să facă modelele anterioare să pară total depăşite. Totuşi, când vine vorba despre camera foto, oamenii se pierd deseori în datele prezentate de producător. Ce înseamnă mai exact X megapixeli, cum afectează lentilele calitatea fotografiei sau la ce ajută autofocusul?

#9. (video) Cum arată varianta finală a spotului de promovare a Moldovei

Spotul de promovare a Republicii Moldova, cu o durată de 6 minute, a fost lansat recent de către Agenţia Turismului. Lansarea a avut loc în contextul marcării a 55 de ani de turism moldovenesc. Într-o şedinţă solemnă, directorul agenţiei, Nicolae Platon, a declarat că spotul video va fi prezentat la expoziţiile internaţionale de turism, în toate materialele promoţionale care vor fi editate de către Agenţia Turismului.

#10. (video) Maxim Prepeliță a ridicat sala în picioare la concursul „Moldova Are Talent”

Concursul național „Moldova Are Talent” a început de curând cu cel de-al doilea sezon. În cadrul emisiunii, participantul din Orhei, Maxim Prepeliță, a uimit juriul, dar și publicul cu aptitudinile sale vocale deosebite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente