(foto) O cafea de dimineață cu grup de specialiști în IT prietenoși

anont7
Foto: O cafea de dimineață într-o atmosferă mai deosebită PC: Anton Perkin

Dacă nu ați știut, există un grup de specialiști IT, care își dedică o oră din timpul lor în fiecare miercuri, la 9 dimineața, pentru a discuta despre teme specifice și vaste din domeniul tehnologiilor informaționale.

Inițiatorul acestei, să-i spunem, mișcări, este Anton Perkin, specialist în IT. Și zicem mișcare, deoarece evenimentul cafelei dimineții de miercuri a avut loc deja pentru a 24a oară. Bineînțeles, la acest eveniment săptămânal sunt invitați toți cei interesați, întrucât temele de discuție sunt utile atât pentru începători, cât și pentru specialiștii deja bine-formați. De la teme vaste, până la subiecte înguste, de la dezbateri, până la reviewuri și păreri despre produsele cumpărate și utilizate de către developeri. O cafea de dimineață cu aceste persoane poate să vă deschidă noi căi de informare și de cunoaștere a unor oameni cu adevărat descurcăreți în domeniu.

Pe 24 septembrie, băieții s-au adunat într-un local din centru, pentru a discuta despre necesitatea actelor de specialist în domeniu, despre drepturile de înregistrare ale unei companii IT și, deja, despre subiecte mai personale. Prin urmare, dacă nu ați știut, înainte era obligatoriu să posezi acte cu studiile finisate în IT și chiar de te descurcai eficient, fără studii nu puteai să te angajezi și să primești un salariu decent. De asemenea, unul din developeri a spus că pentru prima dată s-a întâlnit cu cazul de a-i fi cerută diploma la un loc de muncă. Și toate acestea, pentru a primi un salariu mai mare decât suma medie a oricărui specialist. În privința drepturilor de înregistrare a unei companii în domeniu, a fost ușor de înțeles că sunt persoane care se folosesc de anumite scăpări de lege din codul muncii (sau codul de muncă al companiei locale) și, din această cauză, uneori este pedepsită întreaga companie pentru că o persoană a exploatat acea scăpare de lege, care de fapt, oricum pare a fi ilegală. Alte nuanțe precum prezența altor persoane decât lucrătorii propriu-ziși sau utilizarea calculatorului personal, ci nu celui de la serviciu, în timpul unei zile de muncă, de asemenea au fost discutate.

Cei veniți la eveniment au vorbit despre dispozitive ca Moto 360, apariția iWatch-ului. O temă intersantă a fost de ce unele persoane doresc să posede și iPhone și iPod, discuții care au dus în nedumerire participanții la eveniment. De asemenea, s-a discutat despre situația ilogică a unor oameni de rând, care au salarii mici, dar fac cumpărături valoroase.

De fapt, majoritatea participanților fac parte din comunitatea DeveloperMD. Administratorii grupului vorbeau despre organizarea unui offline de dimensiuni mai mari, care va avea loc la sfârșit de octombrie 2014. Dacă sunteți interesați în activitatea comunității și dacă doriți să serviți o cafea într-o atmosferă mai diferită, urmăriți activitatea comunității DeveloperMD pentru mai multe detalii. De asemenea, mai jos puteți urmări câteva poze de la evenimentul din 24 septembrie, și câteva poze din timpul perioadei mai cale a anului.

IMG_5123IMG_5106IMG_5108IMG_5110IMG_5111IMG_5112IMG_5116IMG_5117IMG_5118IMG_5119IMG_5121

PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
PC: Anton Perkin
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente