Cele mai tomnatice știri de pe #diez din 23 septembrie

pastedImage
Foto: Locația Centrului de Excelență în domeniul Tehnologiilor Informaționale

Azi au fost multe accidente, în schimb au apărut știri precum vor fi zilele culturii japoneze în Moldova sau că LeaderShe au deschis perioada de aplicări.

#1. Unde tinerii pot găsi prezervative gratuite

Educația sexuală continuă să fie o noțiune exotică atât pentru tineri, cât și pentru părinții lor. Deși despre importanța protecției în timpul actului sexual se vorbește de ani buni, în cele mai multe cazuri HIV este contactat în urma deciziei de a nu folosi prezervative.

#2. Savanții au reușit prima teleportare cuantică pe o distanţă de 25 kilometri

Fizicienii elveţieni au reuşit, în premieră, să teleporteze starea cuantică a unui foton pe o distanţă de 25 de kilometri, a anunţat o echipă de cercetători din Geneva, al căror studiu a fost publicat duminică în revista Nature Photonics.

#3. Pe străzile Chișinăului a început să circule un troleibuz nou

De ieri, 22 septembrie, pe ruta 22 din municipiu a început să circule un troleibuz nou. Este vorba de o unitate de transport de generaţia a IV-a, produsă în Belarus, care a fost livrată municipalităţii aproximativ la acelaşi preţ ca şi troleibuzele cumpărate acum 3 ani.

#4. Tinerele cu inițiativă se pot alătura echipei LeaderSHE

Elevele dar și studentele sunt invitate să aplice la „LeaderSHE-Young Women Leaders Academy”, proiectul care își propune să crească o nouă generație de lidere, contribuind esențial la dezvoltarea democrației participative din țară.

#5. Playlist-ul cântecelor care au acompaniat ținutele la Din Inima Fall In Fashion Walk 2014

Fashion Walk din toamna 2014, a stârnit mai multe discuții pro și contra, însă cântecele care au acompaniat ținutele de pe podium au fost pe placul majorității. Pentru echipa #diez, duetul dintre Chisinau Youth Orchestra și Marinela Parlicov a fost ceea ce a adus cea mai multă culoare evenimentului.

#6. Învață raioanele Republicii Moldova printr-un puzzle inedit

Puzzle este un joc educativ care dezvoltă abilitatea copiilor de a distinge anumite forme și de a le combina într-un tot întreg. Un tânăr a creat un puzzle original care reprezintă harta Republicii Moldova, piesele căruia sunt raioanele țării noastre.

#7. În Moldova, va apărea primul hub tehnologic performant pentru instruirea tinerilor

Mâine, 24 septembrie, va avea loc semnarea Memorandului de Înțelegere, care va stabili o alianță între Guvern, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Microsoft și International Business Machines Corporation (IBM), pentru a crea primul Centru de Excelență în domeniul Tehnologiilor Informaționale (CETI) din Republica Moldova.

#8. Momente speciale și inedite surprinse de Alex Stacanov la Airshow 2014

Sâmbătă, 20 septembrie, la Aeroportul Internațional Chișinău, cu prilejul Zilei Aviației Civile în Moldova, a avut loc un show aviatic deosebit.

#9. Fântâna Cadânei urmează a fi inaugurată pe 27 septembrie

În doar 2 luni de la lansarea campaniei „Zidim împreună o fântână istorică”, prin care un grup de inițiativă și-a propus să renoveze cu ajutorul publicului monumentul istoric „Fântâna Cadânei” din Lipnic, avem plăcerea să anunțăm despre finisarea lucrărilor.

#10. Învață cum să creezi o ikebană la Zilele Japoneze la Chișinău

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie, la Chișinău se vor marca „Zilele Japoneze”, cu scopul de a promova cultura japoneză și în special a ikebanei ca artă tradițională.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente