Cele mai pline de pace știri din week-end-ul: 20-21 septembrie

airshow20
Foto: PC: Mihail Kalarashan

Duminică, 21 septembrie a fost Ziua Internațională a Păcii, zi în care a fost petrecere, a fost Festivalul Etniilor și Festivalul Râului Bîc, și desigur, am aflat că vom putea călători în Israel fără vize.

#1. O nouă pictură stradală a adus Chișinăului un strop de culoare 

Chișinăul continuă să îmbrățișeze tot mai strâns arta urbană. Recent o nouă pictură stradală a apărut în centrul orașului, executată de tânăra artistă – Antonina Guretskaya.

#2. Cea mai elegantă parte a prezentării „Din Inimă” : Julia Alert, Di Vero și EHO 

Cea de a şasea ediție a prezentării de modă sub egida „Din Inimă branduri de Moldova” a reunit peste 30 de branduri autohtone de succes. Modelele – femei şi bărbaţi ai lumii mondene au defilat purtând ultimele colecţii vestimentare, create de designerii autohtoni.

#3. Fashion Night by Mini: Despre liniștea albă, unicorni și femei puternice 

Un nou eveniment plin de culori a avut loc vineri seara, pe 19 septembrie, în incinta Tipografiei 5. Tinerii fashion designeri Sequin, Anastasia Che și Tatiana Balaban au prezintat noile sale colecții pline de mister, romantism și feminitate.

#4. O tânără din Mingir încearcă să înceapă un nou Challenge în Moldova 

Cătălina Mircos, o tânără din Mingir, raionul Hâncești încearcă să înceapă un nou Challenge în Moldova, și anume să spui cu ce te mândrești.

#5. Show-ul aviatic de la Aeroportul Chișinău văzut prin lentilele plane spotterilor din Moldova 

Peste 15 000 de persoane au vizitat Aeroportul Internațional Chișinău cu prilejul Zilei Aviației Civile în Moldova.

#6. 19 cele mai frumoase fotografii de la deschiderea noului centru Tony Hawks la Chișinău 

La 19 septembrie a fost deschis un nou centru Tony Hawks la Chișinău, pe strada Drumul Taberei 10. La inaugurarea au participat mai multe persoane notorii cum ar fi Tony Hawks și Ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Phil Batson.

#7. 21 cele mai virale meme-uri despre cum Scoția a votat la referendum 

La referendumul din 18 septembrie, Scoția a votat să rămână în cadrul Marii Britanii, după ce rezultatele au prevalat așteptările în urma previziunilor legate de independența sa.

#8. „Veniți acasă, oameni dragi!” – îndemnul tinerei poete Doina Strulea, la Târgul de Carte 

Emigrația este o problemă majoră în Moldova, mii de oameni rămânând acasă fără persoanele dragi. Despre aceasta, în versuri, a vorbit tânăra poetă Doina Strulea, sâmbătă, 20 septembrie, în cadrul Târgului de Carte 2014.

#9. Bere și fete: cum a început Oktoberfest 2014 pe Instagram 

Ediția din 2014 a celui mai vestit festival al berii – Oktoberfest a început ieri, 20 septembrie, la Munchen (Germania). Sărbătoarea se va desfășura 16 zile și anual atrage circa șase milioane de vizitatori.

#10. 20 de site-uri de unde poți descărca gratuit și legal cărți 

Puțini dintre noi ies din casă cu o carte în geantă, deși le place să citească. Tot mai mulți dintre noi aleg să citească de pe tabletă, pentru că e mai comod și poți păstra câteva sute de cărți odată. Dar de unde să le descarci, dacă nu vrei să le cumperi?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente