Elemente și Amprente la expoziția artistului plastic Alexandru Danu

expo
Foto: Elemente și Amprente la expoziția artistului plastic Alexandru Danu

Expoziția personală a artistului Alexandru Danu, intitulată „Elemente și Amprente”, va fi vernisată sâmbătă, 27 septembrie, la ora 15:00, în incinta Galeriei de Artă „Artium”.

Cu această ocazie, artistul plastic Alexandru Danu ne propune să admirăm cele cinci elemente din filosofia asiatică (pământ, aer, apă, foc și eter), filtrate prin prisma sensibilităților artistice – o meditație asupra proceselor ce ne modelează viața, gândirea și personalitatea, o călătorie în lumea abstractă, de la fizic la metafizic.

În picturile expuse se observă predilecția artistului pentru natură, de unde își găsește, în cele mai multe cazuri, inspirația necesară în realizarea lucrărilor abstracte. Aparent, picturile prezintă un caracter extraterestru, dar, după o contemplare mai îndelungată, vom recunoaște aspecte familiare nouă, precum structura rocilor și mineralelor, delicatețea plantelor, reflecțiile soarelui în apă, măreția norilor și a cerului înstelat. agitația frenetică a focului. Toate aceste reprezentări, corelate cu stări emoționale intense, sunt exprimate printr-un lirism abstract deosebit și tehnici inovatoare.

Despre autor

Alexandru Danu, sculptor și pictor deopotrivă, originar din Republica Moldova, născut în 1986, Chișinău, a trăit de la șase ani în România, unde a și finisat studiile în domeniul artelor vizuale. După câteva călătorii peste hotare și după o perioadă de experimentare și autocunoaștere, revine în Moldova pentru a pune bazele unei cariere în domeniul Artelor Plastice.

Mereu atent la detalii, fascinat de natură și psihologie, prin arta sa, Alexandru reușește să exprime într-un mod original, emoții și legături profunde dintre om și mediul existențial. În picturile artistului, observăm o înclinație spre un expresionism abstract redat cu o delicatețe lirică. Însă, ca și personalitate artistică, se conturează o fire independentă și experimentală, printr-o manifestare energică până la impulsivă, prin abordări curajoase la nivel tehnic și tematic. Lucrările lui Alexandru Danu ne invită să admirăm culorile și volumele în profunzimea lor, dincolo de realitatea imediată, dincolo de concepții și prejudecăți, făcând apel la o sensibilitate, deseori nebănuită, a spiritului uman, analizează iTicket.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente