(studiu) Tinerii din regiunile rurale din Moldova vorbesc cel mai mult la telefon cu iubitele

Comunicarea-TELEFONICA
Foto: Cu cine vorbesc la telefon moldovenii? PC: Magenta Consulting

Magenta Consulting a realizat un studiu să afle cu cine vorbesc cel mai mult la telefon locuitorii Republicii Moldova.

Potrivit Magenta Consulting, suntem o națiune atașată de familie chiar și atunci când vine vorba de discuții la telefon. Aproape jumătate din participanții la sondaj cel mai des vorbesc la mobil cu soțul sau soția. Iar cel mai interesant  e că acest răspuns a fost selectat de 60% dintre cei care au indicat că sunt divorțați.

Tinerii, în special băieții de 16-25 de ani, preferă să poarte discuții la telefon cu prietenii.  În schimb fetele la această vârstă, aflate cel mai probabil la studii, își sună mai des părinții. Cele mai atașate de mama și tata s-au dovedit a fi respondentele de la Bălți.

Cel mai des cu iubitele vorbesc la telefon tinerii de la sat, cu vârsta de 16-20 de ani. Cel mai probabil, la această vârstă ei sunt plecați să învețe la oraș. Fetele, se pare, respectă eticheta de a nu suna primele și își telefonează prietenii mai rar.

Să rezolve la telefon ceva legat de serviciu se pare că este opțiunea preferată a bărbaților. În special a celor cu vârsta între 31-50 de ani  și care locuiesc la Chișinău sau Bălți.

Conform datelor ANRCETI, în trimestrul I, 2014, numărul de utilizatorilor de telefonie mobilă era de 4.492.000,  un pic mai mare decât cel al populației. Lunar, fiecare dintre ei vorbește în mediu 203 minute și cheltuie circa 59,5 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente