(foto, video) Studenții de la UTM pot urmări online cursurile universitare pe Privesc.eu

Photo Sep 16, 3 52 14 PM (2)
Foto: Cursurile în proces de înregistrare

Portalul TV Live și online streaming video, Privesc.eu a lansat de curând un nou modul, care permite studenților să urmărească online unele cursuri de la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM). Studenții au posibilitatea de asemenea să recomande profesorii preferați.

Pentru cei care au ratat un curs la universitate sau pur și simplu vor să-l revadă, acum au posibilitatea să-l urmărească online prin intermediul noului modul lansat de portalul Privesc.eu – Cursuri Universitare. Aici, studenții pot alege cursul dorit și-l pot urmări integral în format video.

ONG-ul Privesc.eu își propune să filmeze cât mai multe cursuri universitare de la cât mai multe universități. Iar pentru aceasta, studenții au oportunitatea de a-i identifica pe cei mai buni profesori, ulterior filmându-le lecțiile. Utilizatorii sunt invitați să-și adauge profesorii preferați sau să-i recomande pe cei deja existenți în listă.

Vitalie Eșanu, fondatorul Privesc.eu, ne-a relatat că deși ideea circula de mai mult timp printre bloggeri, aceasta s-a materializat o dată cu un filmuleț de la un curs universitar, postat de un student pe Youtube. Echipa Privesc.eu a decis să-l încurajeze pe Vladimir, băiatul care a filmat, cu tehnica necesară pentru a realiza mai multe filmulețe de o calitate mai bună.

 

PC :Facebook/Sasha Pleshko
PC :Facebook/Sasha Pleshko

Vitalie ne-a mai spus că nu a fost atât de ușor să convingă profesorii de a le permite să filmeze la ore, întrucât mulți dintre aceștia au refuzat. „Cursurile universitare online sunt binevenite atât pentru studenți, care pot să revadă o lecție în caz că au pierdut-o, dar și pentru alți profesori care pot prelua tactici noi”, a susținut fondatorul Privesc.eu. În continuare, există tendința ca această practică să se extindă și la celelalte universități.

Vladimir Tribusean, student la UTM și unul din inițiatorii proiectului, susține că aceste cursuri sunt într-adevăr utile, mai ales pentru studenții care sunt plecați la diferite programe de schimb, peste hotare. Atmosfera la ore e obișnuită, chiar dacă se filmează. Profesorii și elevii pot fi chiar mai motivați în acest fel. Vladimir crede că deși cursurile sunt folositoare, ele doar completează sistemul educațional existent, cursurile clasice rămân în continuare cele preferate.

Urmăriți mai jos unul din cursurile disponibile:

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente