Ce ascultăm azi, vineri seara? #Ibrahim Maalouf – legendarul trompetist de jazz-rock

Ibrahim-Maalouf-Juin-2
Foto: PC: ibrahimmaalouf.com

Relaxare. Întins pe divan. La un pahar de vin roșu sau o ceașcă de ceai fierbinte, savurată cu persoana dragă, #diez ți-a pregătit o mică escapadă muzicală. Într-un cuvânt – vineri seara.

Protagonistul playlistului de azi este Ibrahim Maalouf – legendarul trompetist și compozitor din Beirut (Liban), care și-a câștigat renumele, datorită interpretării muzicii arabice la trompeta cu patru tonuri – instrument realizat în anii `60, de tatăl său, trompetistul Nassim Maalouf.

 

PC: lerideau.fr
PC: lerideau.fr

Crescând într-o familie de artiști, în care se crea mereu, lui Ibrahim i s-a insuflat imediat pasiunea pentru muzică, începând să studieze trompeta încă de la 7 ani. Ajungând la vârsta de 15, acesta ajunge să atragă atenția muzicienilor profesionști, datorită interpretării unei lucrări de-a lui Bach, din cadrul Concertelor Brandenburgice. Tot atunci s-a cunoscut cu renumitul trompetist Maurice André, care l-a motivat să-și creeze propriile compoziții. Astfel, după mai mulți ani de studii și interpretări, în 1999, Maalouf vine cu o premieră muzicală: „Farah” – trupa cu care își începe cariera în Jazz.

 

PC: ibrahimmaalouf.com
PC: ibrahimmaalouf.com

Câștigând mai multe festivaluri și concursuri internaționale, acesta a ajuns să colaboreze cu artiști, precum: Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Marcel Khalifa și Vanessa Paradis.

Unul dintre cele mai bune albume ale sale, „Illusions” (2013), a ajuns să se mențină, timp de 4 luni, în vârful topului „Jazz Charts”, din Franța. Mai mult, Maalouf a fost nominalizat de UNESCO, care i-a oferit titlul de „Young Artist  for Intercultural Dialogue between the Arab and Western Worlds”.

Iată playlistul pe care ți l-a pregătit #diez:

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente