Cele mai eficiente știri de pe #diez din 17 septembrie

10352043_1618139558412147_3080323906020213862_n
Foto: PC: facebook.com/AoMMoldova

Citim în format electronic, lucrăm online, admirăm golurile din Liga Campionilor, aflăm ce cred fetele despre tinerii gentilomi și folosim transportul public eficient.

#1. 20 de site-uri de unde poți descărca gratuit și legal cărți

Tot mai mulți dintre noi aleg să citească de pe tabletă, pentru că e mai comod și poți păstra câteva sute de cărți odată. Dar de unde să le descarci, dacă nu vrei să le cumperi?

#2. Ce înseamnă să lucrezi ca freelancer online și să câștigi până la 50 dolari pe oră

Ce înseamnă să lucrezi ca liber profesionist online, cum e să ai mai mulți șefi, cât câștigă un freelancer și cum te poți angaja? Sunt întrebări la care am încercat să răspundem, aflând totodată mai multe și de la Anatol Ursu, un freelancer din Moldova.

#3. Cumajung.md – platforma online care te ajută să folosești mai eficient transportul public

Acum în Chișinău poți să găsești mai ușor orice destinație, cu ajutorul unui site care îți recomandă mijloacele de transport pe care le poți folosi, cum să ajungi la ele și cât timp îți va lua călătoria propriu-zisă.

#4. (video) Rezultate Champions League 16.09.2014: Real Madrid 5 – 1 Basel

Faza de grupe a Ligii Campionilor UEFA, ediția 2014/15, a început marți, 16 septembrie 2014, cu 8 meciuri din grupele A, B, C și D ale competiției.

#5. Mihaela Verega: Plimbări nocturne prin Roma și fotografii deosebite cu manechine care sunt „ca noi, oamenii”

Mihaela Verega și-a lansat prima expoziție de fotografie. Plimbările nocturne pe străzile Romei au fost cele care au motivat-o să ne arate prin imagini partea mai puțin cunoscută a unor manechine din buticurile magazinelor.

#6. Propune cele mai bune profesioniste din Moldova din domeniul IT

Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC organizează la data de 2 octombrie 2014 conferința „Women in ICT” – un eveniment dedicat exclusiv profesionistelor din industria IT și tinerelor care își doresc o carieră în acest domeniu.

#7. (infografic) Cum să administrezi prost orașul Chișinău?

Orașul Chișinău suferă din cauza administrării deficitare a resurselor financiare și a patrimoniului. Aceasta se transpune într-o infrastructură învechită, amenajare proastă a spațiilor publice și într-o stare generală nedemnă de o capitală europeană.

#8. Fetele de la AoM despre gentilomi, preconcepții și: Oare chiar suntem de pe diferite planete?

Vă prezentăm partea cea mai frumoasă a echipei Academy of Manliness. Acy, Maria și Dumitrița ne vorbesc despre: Cum se simte o fată printre 60 de băieți? Ce responsabilități pot avea fetele într-o gașcă exclusiv masculină? și ce cred într-adevăr băieții despre fete?

#9. (doc) Rezultatele admiterii la studii în România, sesiunea suplimentară

Ministerul Educației de la București a publicat astăzi, 17 septembrie, lista provizorie a candidaților din R. Moldova admiși în sesiunea a doua la studiile de licență în instituțiile de învățământ din România începând cu anul universitar 2014 – 2015.

#10. Ruxanda Renița studentă în SUA: E important să fii înconjurat de oameni care să îți dea aripi

Vă invităm să o cunoașteți pe Ruxanda Renița, care va oferi mentorat tinerilor ce își doresc să-și urmeze studiile în Ungaria, Marea Britanie sau SUA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente