(doc) Rezultatele admiterii la studii în România, sesiunea suplimentară

61539435
Foto: PC: stirileprotv.ro

Ministerul Educației de la București a publicat astăzi, 17 septembrie, lista provizorie a candidaților din R. Moldova admiși în sesiunea a doua la studiile de licență în instituțiile de învățământ din România începând cu anul universitar 2014-2015.

Dintre cele 700 de locuri care au rămas neacoperite după sesiunea de bază a admiterii, doar 196 de locuri au fost ocupate de viitorii studenți care doresc să-și continuie studiile în țara vecină.

În total la ciclul licență au fost admiși 1.390 tineri, cu 94 mai puțini decât în anul 2013.

Reamintim că, pentru anul academic 2014 – 2015 Guvernul român a acordat 5.000 burse cetățenilor din Republica Moldova, cu 500 mai puțin comparativ cu anul trecut. Bursele oferite de statul român au fost repartizate, după cum urmează: 1.500 burse pentru învățământ preuniversitar; 2.800 burse pentru studii superioare, ciclul I, dintre care 390 pentru extensiunile Bălți și Cahul; 550 burse pentru studii superioare, ciclul II (pentru deținătorii diplomelor de licență din România); 25 burse pentru rezidențiat (pentru deținătorii diplomelor de licență sau masterat din România) și 125 burse pentru doctorat (pentru deținătorii diplomelor de licență sau masterat din România).

În prezent, studenții moldoveni care își fac studiile în România beneficiază de o bursa lunară în mărime de 65 de euro la ciclul licenţă, 75 de euro pentru master şi 85 de euro pentru doctoranzi sau rezidenţi. Totodată, bursierii beneficiază de asistenţă medicală gratuită şi tarif redus la transport.

 

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente