10 resurse online pentru a învăța ce înseamnă sexul protejat

111
Foto: Imagine-simbol.

Părinții rareori reușesc să răspundă la întrebările tinerilor despre sex, iar la școală să primești o educație sexuală corectă e destul de greu.

#diez îți oferă câteva metode care te vor ajuta să cultivi o inteligență sexuală.

#1. Consiliere online de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” [ro] 

Aici poți pune întrebări anonime psihologilor și medicilor, pe care îi alegi singur pe anumite teme de interes. De asemenea, poți consulta și secțiunea „Întrebări și răspunsuri frecvente”, pentru a găsi soluția la problema ta.

#2. Y-PEER (Fără Tabu) [ro] 

Y-PEER este Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal care a publicat mai multe ediții ale revistei „Fără Tabu” pe care le găsești online, unde se discută o serie de probleme ale tinerilor, printre care și educația sexuală.

#3. Tineri pentru Tineri [ro] 

O platformă cu studii și date curioase despre sănătatea reproducerii, care te conving cât de important este să ai grijă de propria educație sexuală.

#4. Sexul vs. Barza [ro] 

Sexul vs. Barza este prima platformă video de educație sexuală din România pentru copii mari și adolescenți. Sunt secțiuni pentru întrebări, cu informații despre relații, probleme personale, contracepție, infecții cu transmitere sexuală etc. Dar marele plus e că Sexul vs. Barza este unul dintre puținele site-uri pe această temă în limba română.

#5. Probleme Sex [ro] 

Sloganul „Dacă sex nu e, nimic nu e!” stabilește ideea generală a site-ului – sexul e o parte importantă din viața fiecăruia, din acest motiv e important să cunoști cât mai multe despre asta. Scopul platformei este de a oferi informație zilnică pe tema sexualității, indiferent de vârstă, sex, stare matrimonială, socială sau materială.

#6. Scarleteen [eng] 

Scarleteen este unul dintre cele mai populare site-uri despre educația sexuală a adolescenților din SUA. Este o platformă cu articole interesante și discuții interactive. Site-ul are peste 10 ani și a strâns o colecție mare de întrebări și răspunsuri la subiect, ce merită atenția.

#7. Sex Etc [eng]

Pe site, poți găsi informație despre sex, relații, sarcină, infecții cu transmitere sexuală, orientare sexuală și multe altele. Moto-ul este: „Educație sexuală de către adolescenți pentru adolescenți”. De asemenea, este și o secțiune video referitor la cele mai problematice subiecte. O chestie unică pentru site este secțiunea Comix & Quizzes, care combină educația sexuală cu elemente grafice curioase.

#8. Planned Parenthood [eng]

Secțiunea „Info for Teens” conține informația necesară pe subiectele relaționate cu sănătatea sexuală. De asemenea, aici pot găsi informație părinții (secțiunea Tools for Parents) și educatorii (Tools for Educators). Video, animațiile și secțiunea Ask the Expert completează acest spațiu creat pentru informarea adolescenților.

#9. Like It Is [eng] 

E site-ul organizației non-profit de sănătate reproductivă Marie Stopes International. LikeItIs acoperă subiecte despre sarcina prematură, ciclu menstrual, infecții cu transmitere sexuală, sex, presiune socială, sexualitate, contracepție și pubertate. E o platformă interactivă cu o secțiune de teste pentru a-ți verifica inteligența sexuală. Locker Room este locul unde găsești cele mai frecvente stereotipuri și concepții eronate despre sex.

#10. It’s Your Sex Life [eng] 

E site-ul oficial al MTV și al campaniei publice de informare a fundației Kaiser Family. MTV este destinația online pentru mulți tineri, astfel încât postul TV a încercat să ofere inclusiv informație despre sexul în rândul adolescenților și relații. Un fapt care deosebește acest site de altele este că informația e direct la subiect și fără exprimări eufemistice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente