Filmul „The Imitation Game” cu Benedict Cumberbatch a câștigat premiul mare la Toronto

benedict-cumberbatch-as-alan-turing-in-imitation-game
Foto: Benedict Cumberbatch în filmul „The Imitation Game”. PC: comms-express.com

Filmul regizorului norvegian Morten Tyldum „The Imitation Game” cu Benedict Cumberbatch în rolul principal a luat premiul mare la Festivalul Internațional de Film din Toronto.

„The Imitation Game” este o drama despre viața și moartea marelui criptograf și matematic britanic Alan Turing, anunță The Hollywood Reporter. El a reușit să descifreze codul mașinii germane „Enigma” în timpul celui de-al II Război Mondial. Turing a devenit vestit ca un savant strălucit, dar în ciuda meritelor sale, nu a putut evita persecuțiile din cauza homosexualității sale. Scenariul filmului a ajuns în The Black List 2011 – lista celor mai bune proiecte nerealizate din 2011. Împreună cu Cumberbatch, în dramă s-au filmat Keira Knightley, Matthew Goode, Allen Leech și alții.

Festivalul cinematografic din Toronto (TIFF) a avut loc de pe 5 pe 15 septembrie. Anul acesta, au fost prezentate 360 de filme din 70 de țări ale lumii, inclusiv biopic-ul lui Steven Hawking „The Theory Of Everything”, „Star Card” cu Julianne Moore și Robert Pattinson, „St. Vincent” cu Bill Murray.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente