Cele mai artistice știri de pe #diez din 15 septembrie

IMG_4731
Foto: Tania Cerga și Andy Oncea

Vom avea o cursă low-cost spre Varșovia, ama aflat cum putem zbura cu parapanta, de unde putem downloda cărți și ce mai face Scuarul Cehov.

#1. 20 de site-uri de unde poți descărca gratuit și legal cărți 

Puțini dintre noi ies din casă cu o carte în geantă, deși le place să citească. Tot mai mulți dintre noi aleg să citească de pe tabletă, pentru că e mai comod și poți păstra câteva sute de cărți odată. Dar de unde să le descarci, dacă nu vrei să le cumperi?

#2. În curând, Scuarul Cehov va avea parte de o viață nouă 

Duminică, 14 septembrie, începând cu orele 17:00, chișinăuienii erau invitați la evenimentul de lansarea a campaniei de colectare a fondurilor pentru reamenajarea scuarului Teatrului „Cehov.”

#3. Playlist filosofic de la Alex Cosmescu 

Filosofii au o sensibilitate deosebită pentru frumos și profund, însă chiar și ei uneori au nevoie de ajutor pentru a prinde inspirația lăuntricului.

#4. 10 locuri de muncă, greu de explicat părinților 

Ascensiunea social media și implicit transformarea a tot ceea ce înseamnă în prezent locul de muncă a făcut ca acesta să fie total diferit comparativ cu doar un deceniu în urma.

#5. Ioana Isac: Poezia mea este ceea ce eu pot fi doar în ea 

De unde se inspiră tinerii care scriu? Ce le dă curaj să iasă apoi cu poeziile proprii în fața publicului larg? Și cum te simți citindu-ți creațiile în fața a zeci de oameni? La aceste și alte întrebări ne răspunde Ioana Isac, poeta pentru care poezia e cea mai sinceră exprimare a sinelui.

#6. Fete pe Biciclete, în scop nobil, au purtat ținute roz și biciclete decorate 

Octombrie este luna mondială de Luptă împotriva cancerului de sân. Fete pe Biciclete împreună cu Avon, au decis să dedice evenimentul din septembrie acestei probleme pentru că nimic nu-i mai important decât sănătatea. Participantele au purtat ținute roz și panglici în piept.

#7. Doi Instagrammeri din Moldova au descoperit Transilvania în cadrul unui proiect foto 

Doi instagrammeri din Republica Moldova, Alexander Spatari și Victor Stăvilă, au descoperit timp de câteva zile România în cadrul proiectului #TakeMeToRomania. Alături de ei au participat și alți 7 utilizatori înrăiți ai platformei Instagram din România și Belgia.

#8. În octombrie va fi lansată o nouă cursă low-cost: Chișinău – Varșovia 

Cursa aeriană Chișinău – Varșovia va fi lansată la 26 octombrie. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul întrevederii, de azi-dimineață, între Prim-ministrul Iurie Leancă și reprezentanții unei companii aeriene din Polonia.

#9. Cele mai bune echipe de Ce?Unde?Când? din sezonul de vară 2014 

Duminică, 14 septembrie, a avut loc ultima cupă de vară din sezonul estival 2014 al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. Cupa a câștigat-o echipa Asachi, reușit să obțină și titlul de cea mai bună echipă a verii.

#10. Un banner informativ cu orarele de circulație a transportului public a fost vandalizat 

Primăria municipiului Chişinău informează despre un caz nou de vandalizare a panourilor cu orarele de circulaţie a troleibuzelor care a fost înregistrat duminică, 14 septembrie, 2014, la staţia de aşteptare a transportului public „Staţia Universitatea de Medicină”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente