Cele mai polarizate știri de pe #diez din week-end-ul: 13-14 septembrie

IMG_7487
Foto: Tinerii Moldovei

Week-end-ul a fost plin de evenimente: cupa tricolorului, marșul tricolorului, antifashion show, concerte și lansarea unei biblioteci stradale, mai multe vedeți în topul știrilor din week-end.

#1. (aproape) tot ce trebuie să știi atunci când cumperi prezervative 

Deseori, cumpăratul prezervativelor este însoțit de un sentiment de incomoditate, fiindcă e clar că nu le cumperi să arunci baloane cu apă. Însă, o mare parte din această rușine e provocată, pur și simplu, de lipsa informării adecvate.

#2. 20 de site-uri de unde poți descărca gratuit și legal cărți 

Puțini dintre noi ies din casă cu o carte în geantă, deși le place să citească. Tot mai mulți dintre noi aleg să citească de pe tabletă, pentru că e mai comod și poți păstra câteva sute de cărți odată. Dar de unde să le descarci, dacă nu vrei să le cumperi?

#3. Una din cele mai controversate prezentări de modă a avut loc în Capitală 

Sâmbătă seara, 13 septembrie, a avut loc Prezentarea Colecției Sabat într-o manieră absolut diferită, în incinta unui club de noapte. Jurnaliști, interpreți, designeri, bloggeri și simpli iubitori de frumos, au admirat o prezentare spectaculoasă.

#4. Au întins un tricolor de 300 de metri în inima Chișinăului 

Un tricolor cu lungimea de 300 de metri a fost purtat în această duminică, 14 septembrie, în Chișinău la un marş organizat de către Mişcarea Civică Tinerii Moldovei.

#5. Noaptea filmelor sub stele: Chișinăul a fost copleșit de atmosfera anilor ’50 

Atmosfera anilor ’50 a copleșit capitala în seara de 11 septembrie, în cadrul lansării evenimentului „Noaptea filmelor sub stele”. Zeci de invitați au venit să savureze primul film retro, „Charade”, în curtea Muzeului Național de Istorie al Moldovei.

#6. 9 idei inedite pentru o cerere în căsătorie 

Cererea în căsătorie este unul din cele mai importante și emoționante evenimente trăite vreodată. Pentru ca acest moment să fie unul cu totul special, e nevoie de multă creativitate și originalitate.

#7. Unde își fac studiile fetele care au luat zece pe linie la examenele de BAC 

Perioada admiterii s-a încheiat, universităţile îşi numără bobocii, iar studenţii încep a cunoaşte ce înseamnă prelegeri, seminarii şi sesiuni. Cătălina şi Cristina, unicele fete cu 10 pe linie la examenul maturităţii nu sunt o excepţie. Una a ales să facă economie (contabilitate) la ASEM, alta – relaţii internaţionale la USM.

#8. Top 100 cărți recomandate la nivel mondial în cadrul la Book Challenge 

Inginerii de la Facebook au elaborat un algoritm prin care au putut identifica Top 100 cărți recomandate de către participanții din întreaga lume la Book Challenge.

#9. Concertul Carla’s Dreams: „Ei șî și dacă-ni plași?” 

Ieri, 13 septembrie, trupa „Carla’s Dreams” a lansat primul său album oficial „DA. NU. NA.”, în cadrul evenimentului Coke Live. Cum a fost vedeți și citiți mai jos.

#10. Recomandări de 10 filme muzicale pentru o zi când ai nevoie de inspirație 

Unele filme au soundtrack-uri foarte frumoase, unele filme sunt musicals, iar altele au în ele un fel de muzică cu totul specială. Echipa #diez a încercat să facă o selecție de filme cu muzică bună și să vă ajute să vă găsiți inspirația.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente