Restaurarea Fântânei Cadânei este în plină desfășurare

ciuvasii
Foto: Lucrările de restaurare ale Fântânei Cadânei s-au început cu succes, PC: colaj #diez

După finalizarea campaniei de colectare a banilor prin platforma online Indiegogo pe 9 august și după parcurgerea formalităților necesare (inclusiv prin reținerea de către operatorul platformei a comisioanelor stabilite), banii au fost transferați în contul ICOM.

Alte contribuții în cadrul campaniei au fost făcute în numerar și prin virament bancar, transmite grupul de inițiativă pe blogul oficial al proiectului.

Astfel, la sfârșitul lunii august, din suma adunată în campania de colectare de fonduri s-a făcut plata avansului către firma de construcții care execută lucrările de restaurare.

Între timp, cu implicarea primarului din localitate, Valentina Lupulciuc, în zona fântânii legendare au avut loc lucrări de nivelare a pământului, pregătind amplasamentul pentru aducerea materialelor de costrucție și pentru lucrările propriu-zise.

Duminica trecută, 31 august, Teodor Naval, arhitectul care a proiectat reconstrucția fântânii, s-a întâlnit cu Iurie Cucuta, directorul firmei de construcție, și cu celebrul meșter pietrar Ion Lozan din Cosăuți, pentru a discuta toate detaliile de lucru. Prietenul grupului de inițiativă, Viorel Gamurar, a participat la întâlnire și a făcut poze.

Începând din această săptămână, meșterul popular Ion Lozan s-a apucat de lucru. Pe zi ce trece, piatra pentru uluc, cruce și colacul de la fântână capătă forme frumoase și aduc tot mai aproape de închegarea proiectului. Vadim Șterbate din Soroca, un bun prieten al grupului, a fost la Cosăuți și a transmis poze.

Urmează o perioadă plină cu lucrări, coordonări și deplasări la Lipnic și la Cosăuți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente