Cele mai vrednice de atenție știri de pe #diez din 3 septembrie

7
Foto: Anfisa Voitenco

În calendar e toamnă, afară – vara, iar pe #diez cele mai creative și interesante știri din 3 septembrie. Am încercat să facem ordine în cărțile de la Book Challenge, să-i spunem La Mulți Ani lui Ion Druță dar și să urmărim cum zboară avioanele.

#1. Top 100 cărți recomandate de către cititorii din Moldova în cadrul Book Challenge 

Vineri, 29 august, pe Facebook-ul din Moldova, prin intermediul lui Alexandru Vakulovski, a apărut o nouă provocare: utilizatorii de Facebook trebuie să numească Top 10 cărți care i-au marcat sau Top 10 cărți preferate.

#2. La Chişinău va circula un troleibuz de ultimă generaţie 

În cel mai apropiat viitor, pe străzile Chişinăului va circula un troleibuz de generaţia a patra. Noul troleibuz modern a fost achiziţionat de la producătorul de transport public “Belkommunmash” din Belarus.

#3. Imagini spectaculoase: Cum decolează avioanele de pe Aeroportul din Chișinău 

În luna lui gustar, pentru al doilea an consecutiv pe Aeroportul Internaţional Chişinău este organizat “plane spotting” – activitatea mult îndrăgită de către pasionaţii de aviaţie care captează cele mai spectaculoase imagini cu aeronave la aterizare/decolare.

#4. Rusanda Cojocaru: Bookletta este o expresie naturală a iubirii mele pentru carte și modă 

Rusanda Cojocaru este fondatoarea genților Bookletta, geanta ce destăinuie ce citești. Într-un interviu succint pentru #diez, ea dezvăluie cât de importantă este lectura în viața unei femei, cum aceasta poate fi intercalată cu moda și oferă detalii despre gențile Bookletta.

#5. De ce tinerii din Moldova au acceptat provocările la Ice Bucket Challenge? 

La 16 august 2014, a luat naștere mișcarea Ice Water Bucket Challenge Moldova pentru Hospice Angelus, unde echipa #diez a devenit elementul promotor al acesteia. Sute de tineri, precum și câteva organizații, companii, echipe ale unor televiziuni locale, și alții, au luat parte la acest fenomen viral. Iată de ce #diez a întrebat 16 tineri care a fost motivul acceptării provocărilor în cadrul mișcării IWBC.

#6. Sâni frumoși pentru promovarea cuplării centurii de siguranță

#seatbeltb00bing este o campanie lansată cu sprijinul Clubului România Automobil, al cărei motto este: „Hai să facem centura de siguranță greu de ignorat”.

#7. 30 de absolvenți moldoveni din străinătate vor fi ajutați să lucreze acasă

30 tineri moldoveni, absolvenți ai instituțiilor din străinătate care doresc să revină temporar sau permanen pentru a se angaja în Moldova vor primi suport în cadrului unui program.

#8. Guvernul României va dona 100 de microbuze școlare Republicii Moldova 

100 de microbuze școlare vor fi donate Republicii Moldova de către Guvernul de la București în timpul apropiat.

#9. Maia Sandu: Problemele din domeniul educaţiei sunt de moment 

Probleme care persistă în domeniul educaţiei sunt unele de moment şi se datorează moştenirilor din sistemul sovietic de învăţământ, lipsei cadrelor performante şi finanţării insuficiente.

#10. Comemorarea marelui poet și prozator: Timp și spațiu matcovschian 

Comemorarea poetului și prozatorului Dumitru Matcovschi a avut loc luni, 1 septembrie, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în cadrul Simpozionului Internațional de Carte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente