Utilizatorii pierd încrederea în titanul tehnologic Apple

Jenia
Foto: Jennifer Lawrence a fost una din celebritățile, contul căreia a fost atacat, PC: reel.gr

Apple a vândut produsele sale sub motivul că ele „pur și simplu lucrează”, dar reputația companiei riscă să fie pătată după scandalul recent, în care unul din serviciile sale iCloud a fost hackuit și sute de poze nud ale unor celebrități au fost expuse pe rețelele de socializare.

Apple este cunoscut ca furnizorul unor caracteristici tehnologice fără cusur, disponibile oricărui utilizator: dispozitivele sunt de clasă înaltă, conectate la programe și servicii, care pur și simplu lucrează. Toți utilizatorii își doresc ca iPad-urile să se pornească instantaneu după atingerea butonului „Home”, iar iPhone-urile să execute sunete și să păstreze chestiunile private ca fiind private.

Totuși, pozele scandaloase ale vedetelor de la Hollywood, făcute publice după ce unul din serviciile Apple iCloud, a fost atacat, a lăsat o amprentă pe imaginea companiei. Aceasta a încercat să răspundă atacurilor din partea mass-media și utilizatorilor, transmite International Business Times. Chiar de „Apple a demitizat și imediat a mobilizat inginerii companiei pentru a descoperi sursa”, aceasta mai afirma că „nici unul din cazurile investigate de până acum nu a fost rezultatul unei defecțiuni a vreunui sistem Apple, inclusiv în cazul cu iCloud.” Prin urmare, atacul brutal al hackerilor în serviciile iCloud nu a fost o perturbare a securității; ei doar ghicesc parolele până în momentul în care una din variantele disponibile lucrează.

Urmează marele BOOM: la 9 septembrie va fi lansat noile produse iPhone 6 și iWatch. Acestea vor colecta informație despre starea sănătății a utilizatorului prin noile elemente-sensor și prin programul HealthKit. De asemenea, Apple vor întreține parteneriate cu Visa, Mastercard și American Express, pentru a transforma următorul iPhone într-un card de credit. Marea întrebare: ați risca să lăsați hackerii să vă „ghicească parolele” până când una va funcționa?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente