Cele mai simandicoase știri de pe #diez din 2 septembrie

IMG_6563
Foto: La plăcinte - înainte

Marți, 2 septembrie, ni s-au dat multe promisiuni, atât ce ține de troleibuze, tren de mare viteză sau reciclare, de asemenea am aflat cine a luat 9 la „O dictare pentru fiecare”

SIMANDICÓS, -OÁSĂ, simandicoși, -oase, adj. 1. (Despre oameni; fam.) De vază1, distins, respectabil, ilustru, important. ♦ (Despre atitudini ale oamenilor, p. ext. despre lucruri) Care corespunde gusturilor alese, care satisface pretenții rafinate, deosebite. 2. (înv.; despre sume, cantități etc.) Considerabil, mare, important. – Din ngr. simandikós.

#1. La Chişinău va circula un troleibuz de ultimă generaţie 

În cel mai apropiat viitor, pe străzile Chişinăului va circula un troleibuz de generaţia a patra. Noul troleibuz modern a fost achiziţionat de la producătorul de transport public “Belkommunmash” din Belarus.

#2. Imagini spectaculoase: Cum decolează avioanele de pe Aeroportul din Chișinău 

În luna lui gustar, pentru al doilea an consecutiv pe Aeroportul Internaţional Chişinău este organizat “plane spotting” – activitatea mult îndrăgită de către pasionaţii de aviaţie care captează cele mai spectaculoase imagini cu aeronave la aterizare/decolare.

#3. Mașina timpului: Chișinăul văzut în trecut și în prezent 

În istoria sa, nu foarte lungă dar foarte furtunoasă, Chișinău și-a schimbat aspectul în nenumărate rânduri. Unele părți ale orașului au rămas aceleași ca și în urmă cu 100 de ani, iar alte locuri sunt de nerecunoscut.

#4. Premianții „O dictare pentru fiecare”: cel mai bine cunosc limba română fetele 

Miercuri, 27 august, a avut loc proba „O dictare pentru fiecare”, unde orice doritor și-a putut testa cunoștințele în materie de gramatică a limbii române.

#5. Nata Albot: Plăcinta nu e doar mâncare, e suflet, iar sufletul în aparatele de bucătărie nu-l găsești 

Circa 20 de persoane au participat la sfârșitul săptămânii trecute la un atelier gastronomic de gătit rapid cele mai gustoase plăcinte cu mere după rețeta doamnei Alexandra, mama Natei Albot. Atelierul s-a desfășurat în incinta studioului gastronomic Lo Chef.

#6. Comportamente riscante: consumul de droguri, alcool și sexul fără prezervativ la tinerii din Moldova 

Comportamentele riscante precum consumul de substanțe ilicite, a tutunului și a alcoolului pot avea urmări grave pentru toți cei implicați. Iar lipsa unui prezervativ în buzunar e capabilă să genereze regrete pentru mult timp.

#7. Au apărut primele fotografii de la nunta cuplului Brangelina 

Angelina Jolie si Brad Pitt s-au căsătorit săptămâna trecută, dar abia acum au aparut primele imagini de la nunta celor doi.

#8. Primăria Chișinău îndeamnă locuitorii Capitalei să recicleze deșeurile 

Primăria municipiului Chișinău a lansat un spot video, în care cheamă locuitorii Capitalei să reclicleze deșeurile menajere.

#9. Ucraina în ultimele 24 de ore: Putin a avertizat că poate cuceri Kievul în 2 săptămâni 

Ucraina cedează în fața influenței ruse. Analiștii politici de la Moscova spun într-un glas că Rusia visează să creeze în estul Ucrainei un stat “independent”, aşa cum a procedat în trecut în Georgia şi Republica Moldova.

#10. Regele farselor – Anatol Melnic: Soția îmi este cel mai mare critic 

Pe lângă faptul că ne-a deșteaptat cu buna dispoziție în fiecare dimineață la JurnalTV, Anatol Melnic este omul ce face din orice apel telefonic un adevărat spectacol de circ, cu proiectul său de la JurnalFM „X te iubește”. Nu e doar un glumeț bun, e un tată și un soț ce tinde să lupte pe două fronturi concomitent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente