Regele farselor – Anatol Melnic: Soția îmi este cel mai mare critic

IMG_1456-copy
Foto: Anatol Melnic. PC: Valeriu Rata, Moldiva.md

Pe lângă faptul că ne-a deșteaptat cu buna dispoziție în fiecare dimineață la JurnalTV, Anatol Melnic este omul ce face din orice apel telefonic un adevărat spectacol de circ, cu proiectul său de la JurnalFM „X te iubește”. Nu e doar un glumeț bun, e un tată și un soț ce tinde să lupte pe două fronturi concomitent.

Cum este „regele farselor” în viața de zi cu zi, aflați în interviul ce urmează.

diez: Care au fost etapele acestui proiect? Cum a evoluat și cum a fost la început?

Anatol Melnic: Ideea pentru acest proiect mi-a venit spontan. Eram DJ la „Radio Noroc”, unde făceam doar dedicații și mi-a venit un SMS: „Sun-o, te rog, pe Maria și spune-i că o iubesc foarte mult. – Ion“. M-am gândit că e o idee foarte bună, ce merită dezvoltată. Când am ajuns la „Radio Plai”, am experimentat mai mult cu acest proiect, după care el a prins contur mai departe. E un proiect care nu m-am așteptat să aibă un asemenea succes și să fie auzit de atâta lume.

Când au fost puse bazele acestui proiect?

Proiectul „X te iubeşte” are deja cinci ani. La început, acest proiect s-a bazat doar pe mesajele de dragoste, după care peste doi ani s-a încercat experiența cu farsele, care a început destul de bine. Succesul cel mare a apărut de când am venit la „Jurnal FM”. Toată istoria farselor a deschis o fază cu Lenuța (3 minute). Asta a fost farsa care a ridicat primele rating-uri ale emisiunii. Aș putea spune că asta mi-a provocat pofta de a merge mai departe.

Am observat că mai ai un coleg. Cine e?

Colegul meu este Andrei Vileșcu. Atunci când mi s-a propus să lucrăm în doi, am convenit cu câteva condiții. Condiții de genul: când e vorba de farse, doar eu mă ocup de farse și când e vorba de dragoste, atunci Andrei vine cu romantismul lui, căci el e un tip mai dedicat iubirii.

 

PC: everydayjournalism.md
PC: everydayjournalism.md


Care este farsa ta favorită?

Aș putea face un Top 3 al farselor mele favorite. Farsa cu frigiderul se numără printre ele, deoarece pentru mine a fost un șoc aducând-o pe fata aceea până la faza de a bate în frigider. Al doilea loc îl deține farsa cu „Gheorghe Băț”, cel care ne-a spus toate detaliile unei nopți amoroase cu „potențiala mea soție”. Dar, totuși, țin încă o dată să reamintesc că începutul acestui proiect îl datorez farsei cu „Lenuța – 3 minute”. În urma acestei farse, m-am simțit mai optimist, am început să risc și câteodată chiar să trec limita.

 

 

– Cum este viața unui om ce activează în domeniul mass-media?

– În majoritatea cazurilor, este una tristă, tristă din punct de vedere financiar. Pentru a întreține o familie, un jurnalist ar trebui să lucreze cel puțin la radio și la televiziune. Pentru noi, prezentatorii, salvarea cea mare sunt petrecerile ce le conducem. Cel mai placut lucru în domeniul mass-media e faptul că avem ocazia să facem ceea ce ne place. Asta-i partea plină a paharului, deoarece am o libertate totală în a face glume.

Care este părerea ta despre oamenii păcăliți, după fiecare farsă?

Sunt persoane cărora le-am făcut farse și-mi este milă de ei. Mi-am făcut o concluzie, că neamul nostru poate fi amăgit foarte ușor, când e vorba de ceva gratis ori ceva convenabil pentru el (fără investiții). Când aud chestii din astea, oamenii nici nu-și dau seama ce informații primesc. Deseori, întâlnesc și persoane care au fost amăgite doar pentru faptul că au vrut să ne ajute pe noi. În acest caz, ei trebuie să înțeleagă că nu au pentru ce să se supere pe mine. Lasă să se supere pe prietenii lor, care au dat comandă de farsă. Eu doar îmi fac meseria. Nu în zadar „X te iubește “ îți spune: „Ai grijă ce îți dorești!”

 

INA0605-j-630x417
PC: everydayjournalism.md

– A existat măcar un moment când ai dorit să părăsești acest proiect?

Cel puțin odată în săptămână îmi vin asemenea gânduri, în special când dau de fete de genul „Danoiela”. E un hobby pe care îl iubesc, dar în același timp îl și urăsc. Sunt zile când nu apar în emisie la radio. În aceste zile deja nu mai am plăcerea să vin.

Da… chiar și eu uneori îmi urăsc proiectul. Un lucru epuizant e că permanent trebuie să inventez ceva nou, însă nu duc lipsă de inspirație.

Cu ce te ocupi în timpul liber?

– Familia. Încerc tot timpul liber să-l acord familiei, deoarece familia mea e supărată pe mine, căci lipsesc o zi întreagă de acasă. Îi mulțumesc soției mele că mă acceptă și mă rabdă.

Soția ta ascultă farsele făcute de tine?

Soția îmi este cel mai mare critic. Acesta e încă un motiv pentru care o iubesc. Ea mă ascultă la radio, când nu-i place ceva îl deconectează și când vin acasă o „încasez”. Mereu găsește ceva ce nu-i place într-o oarecare farsă.

Cum este Anatol Melnic în familie?

Întâi de toate, Anatol Melnic luptă pentru a aduce bani în casă. Nu sunt acel bărbat care îi acordă atenția cuvenită soției. Copilul este tot ce am mai scump, poate chiar îi acord atenție mai mult decât soției. Recunosc, mai am mult de crescut în domeniul familei. N-aș spune că sunt un tată perfect. Niciodată nu este destul.

Care sunt planurile tale pe viitor? Au ele vreo tangenţă cu JurnalTV?

Eu am plecat din lumea televiziunii din insuficiență de timp, însă am rămas la moment la JurnalFM cu proiectul meu radio. Am în planuri să mă relansez în lumea televiziunii, poate chiar la alte posturi. Pe lângă asta, vreau să pun accent pe realizarea noilor mele proiecte profesionale, care cu siguranţă vor avea un succes la fel de mare ca şi proiectul „X te iubeşte”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente