Premianții „O dictare pentru fiecare”: cel mai bine cunosc limba română fetele

646×404
Foto: Imagine-simbol. PC: adevarul.ro.

Miercuri, 27 august, a avut loc proba „O dictare pentru fiecare”, unde orice doritor și-a putut testa cunoștințele în materie de gramatică a limbii române.

În medie, moldovenii cunosc limba de stat pe nota 5. Niciun participant nu a luat nota 10, deci premiul de 2,000 de lei nu va fi ridicat de nimeni. Cel mai bine s-au prezentat trei fete, care au primit nota 9: Dorina Barbarov, Diana Schipor și Ecaterina Cebanu. Ele vor primi pentru cunoștințele sale câte 1,500 de lei din partea Primăriei mun. Chişinău şi a Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova. Astăzi, 2 septembrie, câștigătorii trebuiau să se prezinte pentru a-și ridica premiile bănești.

Textele de la „O dictare pentru fiecare” au fost: Nicolae Dabija „Despre sufletele-pereche sau despre dragostea adevărată” și „A doua şansa sau făuritorii de şcoli” de Aurelian Silvestru. La probă au venit peste o mie de oameni: de la copii de 7 ani, până la oameni în etate. Organizatorii cu greu au făcut față fluxului de doritori și au promis că data viitoare dictarea publică va avea o locație mai spațioasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente