(foto) La Chişinău va circula un troleibuz de ultimă generaţie

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Foto: PC: Noi.md

În cel mai apropiat viitor, pe străzile Chişinăului va circula un troleibuz de generaţia a patra. Noul troleibuz modern a fost achiziţionat de la producătorul de transport public „Belkommunmash” din Belarus.

Detaliile pentru troleibuz au fost deja transportate la Chişinău şi urmează a fi asamblate în termen de 10 zile, a declarat şeful Regiei Transport Electric Chişinău Gheorghe Morgoci, relatează NOI.md.

Potrivit lui, troleibuzul de generaţia a patra are un design modern, sunt mai confortabile, cu un nivel mai înalt de siguranţă şi dotate cu aer condiţionat. În viitor, aceste modele vor fi asamblate la Chişinău.

Parcul de troleibuze a fost deja suplinit cu doisprezece unități de modele  mai vechi, produse de întreprinderea din Belarus, dintre care şase au fost scoase deja la linie, iar restul se asamblează. Alte opt unităţi de transport public urmează să ajungă în Republica Moldova în toamna anului curent.

Potrivit lui Gheorghe Morgoci, până în prezent, parcul a fost suplinit cu aproximativ 40 de unităţi de transport urban, în capitală circulând 296 de troleibuze. În special, a fost suplinit numărul de troleibuze care circule pe rutele anulate de microbuze, în special, pe rutele nr. 10, 22 şi 24.

1409651008155

140965101031

140965101439

140965101717

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente