Sunteți invitați la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană „Verbarium” în perioada 2-7 septembrie

verbarium
Foto: Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană "Verbarium"

Uniunea Teatrală din Republica Moldova (UNITEM) organizează în perioada 02-07 septembrie 2014 cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană Verbarium.

Verbarium este un proiect organizat în parteneriat cu Centrul Cultural German Akzente, și Institutul Polonez Adam Mickiewicz din Varșovia cât şi cu sprijinul diverselor structuri naţionale şi internaţionale.

Festivalul își propune să dinamizeze şi să dezvolte procesul teatral din Republica Moldova prin promovarea dramaturgiei contemporane și stimularea pe plan național și internațional a forțelor creative tinere, să propage adevăratele valori teatrale, integrarea acestora în circuitul de valori spirituale internaționale, să ofere posibilitatea comunicării cu creatorii de artă din alte țări și să realizeze un schimb de experiență.

„La această ediție vor participa tineri dramaturgi, regizori și critici din România, Polonia, și Moldova, care timp de 3 zile vor monta spectacole cu actori din Moldova, iar în fiecare zi, pe data de 5, 6, 7 septembrie vor fi organizate workshop-uri și prelegeri despre situația dramaturgiei contemporane din țara lor. Vom avea și un atelier de traducere gramatică cu un traducător din Germania, ceea ce ne dă speranțe că această meserie va lua amploare în mediul cultural din Republica Moldova.

Pe lângă prezentarea spectacolelor menționăm că în cadrul Festivalului va avea loc Aniversarea Camil Petrescu la Chișinău. Astfel, la invitația celui mai tânăr festival din Republica Moldova, Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Verbarium, Fundația Culturală „Camil Petrescu” (România) organizează vineri, 5 septembrie, orele 16, la Casa Actorului (UNITEM), o întâlnire menită să evoce creația lui Camil Petrescu în cercul intelectualilor din Chișinău.

La, fel intenţionăm ca după fiecare spectacol lectură să organizăm seri de socializare a artiştilor din Moldova cu artiştii invitaţi la eveniment pentru ca impactul acestui eveniment să fie dezvoltat prin colaborări teatrale internaționale.”

Mai multe informații vedeți pe Facebook. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente